Svenskklubbens ordförande avgår

FOTBOLL

Bröndbys ordförande hånade klubbens spelare och ledare på nätet.

Nu väljer Jan Bech Andersen att inte ställa upp i nyval.

– Fokus måste alltid vara på klubben och inte på en enskild individ, säger Andersen till klubbens hemsida.

Tidigare i år avslöjades det att Bröndbys ordförande Jan Bech Andersen kritiserat enskilda spelare och ledare under falskt namn på ett supporterforum. Den dåvarande tränaren Thomas Frank var en av de utsatta, och sa upp sig med omedelbar verkan efter avslöjandet. Andersen som då valde att stanna, har nu valt att inte ställa upp i nyval.

- Fokus måste alltid vara på klubben och inte på en enskild individ. På grund av den stora mediala fokuseringen som har varit kring mig de senaste veckorna, har jag beslutat att det är bäst för klubben att jag inte söker omval till styrelsen, säger Andersen till klubbens hemsida.

En vändning

Beslutet är en vändning eftersom att Andersen inte hade några planer på att avsäga sig sitt uppdrag, när uppgifterna kom fram. Då sa Andersen att han var ledsen över det som hänt, men att han tänkte stanna.

- Är jag otroligt ledsen över skandalerna som jag har orsakat? Ja, väldigt mycket. Är jag ledsen att samarbetet med Thomas tar slut? Ja, mer än någon annan. Kan jag förstå att det minskar mitt förtroende utåt? Naturligtvis gör jag det. Lämnar jag Bröndby på grund av detta? Nej, det kommer jag inte att göra, sa Andersen då till klubbens hemsida.

Elmander hårt kritiserad

Förutom den dåvarande tränaren Thomas Frank blev bland annat Johan Elmander utsatt för hård kritik av Andersen.

"Värvningen av Elmander var Thomas och Pers beslut. Ingen annans. Det kommer att få konsekvenser. 35 procent av vår lönebudget (Elmander) spelade 17 minuter igår", skrev Andersen.

I Bröndby spelar, förutom Elmander, även Magnus Eriksson, Johan Larsson och i sommar ansluter även Falkenbergs Gustaf Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM