”Folk betalar för att se fotboll”

Wenger anklagar ’Spurs’ för att maska

FOTBOLL

Arsene Wenger var irri­terad efter att ha tappat poäng mot Tottenham.

Arsenals manager ­anklagar motståndarna för att ha maskat.

– Folk på läktarna betalar pengar för att se fotboll, ryter han.

Foto: TT
Arsene Wenger.

Arsenal hade fem spelare på skadelistan inför derbyt mot Tottenham. I halvtid hade situationen förvärrats av att Aaron Ramsey och Mikel Arteta linkat av.

Nästa smäll kom tio minut­er in på andra halvlek. Inhopparen Mathieu Flamini var ouppmärksam på egen planhalva, så Chri­stian Eriksen stal bollen som till sist ledde fram till Nacer Chadli. Belgaren rullade in 0–1.

Arsenal kvitterade till 1–1 genom Alex Oxlade-Chamberlain, men trots stort boll­övertag fick laget inte in ­något segermål.

”Vi gjorde det bra”

Poängen för upp Arsenal på fjärde plats i tabellen. De är obesegrade efter sex omgångar, men Arsene Wenger är ändå inte nöjd. Managern menar att Tottenham maskade och att domaren Michael Oliver borde ha ingripit.

– De försökte vinna tid. De försökte sakta ner matchen. Domaren är där för att skapa ett respektabelt flyt i matchen. Folk på läktarna betalar pengar för att se fotboll, det är bara så enkelt, sa Wenger surt.

Tottenhams tränare Mauricio Pochettino förstår ­inte anklagelserna.

– Det är vår strategi att spela kompakt och lite lågt. Vi gjorde det bra. Vi behöver höja oss, men det tar tid. Jag har bara haft jobbet i tre månader, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM