Bekräftat: Anfallaren lämnar Arsenal

Yaya Sanogo lånas ut resten av säsongen

FOTBOLL

Först lämnade Lukas Podolski Arsenal för Inter, nu lämnar nästa anfallare. Yaya Sanogo lånas ut resten av säsongen till Londonrivalen Crystal Palace skriver klubben på sin hemsida.

I fredags berättade Arsenals manager Arsene Wenger att anfallaren Yaya Sanogo skulle lämna klubben.

– Han kommer att gå ut på lån. Min inställning är att han går till en Premier League-klubb, sa Wenger då. 

Nu är det klart att han lämnar på lån resten av säsongen och det blir till Alan Pardews nya klubb Crystal Palace. Det skriver Arsenal på sin hemsida under tisdagsmorgonen. Pardew säger såhär om sin värvning:

– Han är en ung spelare med enorma möjligheter, någon som jag personligen jagat och det har den här klubben också, så det passade bra.

Sanogo om flytten:

– Jag såg matchen mot Tottenham och jag hoppas att jag kan hjälpa klubben att ha en lyckad andra del av säsongen, säger han till Crystal Palace hemsida.

Gjort ett mål

Den franske anfallaren har gjort sex matcher och ett mål för Arsenal denna säsong. Målet kom i 2-0 segern mot Dortmund i Champions League. Förra säsongen gjorde Sanogo 14 matcher för klubben och han lånas nu ut för att få mer speltid och erfarenhet.

Fransmannen kom till Arsenal från franska Auxerre sommaren 2013 och blev länge kritiserad för att han ansågs inte kunna göra mål. Men mot Benfica i träningsturneringen Emirats Cup i somras gjorde han fyra mål och många trodde på ett genombrott. Men han har haft fortsatt svårt att konkurrera om en plats under hösten i den stenhårda konkurrensen i Arsenals anfall och lånas nu alltså ut.

ARTIKELN HANDLAR OM