Dubbelsmällen för Arsenal - stjärnorna borta i tre månader

Arteta och Debuchy missar stora delar av våren

Foto: Scanpix.
Mikel Arteta blir borta i tre månader.
FOTBOLL

Oturen fortsätter att grina Arsenal i ansiktet när det gäller skador. Nu har klubben drabbats av en tung dubbelsmäll då de bekräftar att både Mikel Arteta och Mathieu Debuchy blir borta i runt tre månader.

Skadeländet för Arsenal fortsätter. Londonklubben bekräftar nu under torsdagseftermiddagen att både Mikel Arteta och Mathieu Debuchy blir borta en längre tid, närmare bestämt i tre månader. Arteta har opererat sin vänstra fotled för att ta bort en benig sporre, vilket har orsakat att han har haft en inflammation och känt obehag under de senaste månaderna. Arteta ska nu inleda sin rehabilitering som förväntas pågå cirka tre månader enligt klubben.

Operation tvunget

Tränaren Arséne Wenger kommentera mittfältarens operation så här:

– Mikel har opererats, vilket gick bra. Jag har just sett honom, han är tillbaka hos oss ute på träningscentret. Han hade en begränsad rörlighet i fotleden och några ihållande inflammationer som påverkat honom. Det innebar att vi var tvungna att ta beslutet att genomgå en operation och det är en bra lösning som ger honom en bra chans till att återhämta sig, säger han till klubbens hemsida.

Även Debuchy borta

I tisdags kom det uppgifter om att högerbacken Mathieu Debuchy kan bli borta i tre månader, vilket nu har bekräftats av Arséne Wenger.

– Mathieu har gjort en operation i hans högra axel efter skadan i söndags. Det är väldigt olyckligt för Mathieu, det är otroligt att han har haft två operationer under samma säsong. Han kom precis tillbaka, han spelade sju matcher och han är borta igen. Jag räknar med att Mathieu blir borta i tre månader eftersom han kommer att vara känslig med kontakt mot sin axel.

ARTIKELN HANDLAR OM