Arsenal segrare i toppmötet mot City

Foto: TT
Oliver Giroud och Mesut Özil dominerade i Arsenals anfall
FOTBOLL

Mesut Özil, Theo Walcott och Olivier Giroud sänkte Manchester City i toppmötet.

Nu hakar Arsenal på Leicester i toppen.

– Vi kan vinna ligan, säger Özil.

Arsenal tog sig vidare i Champions League efter 3-0 mot Olympiakos och slog Aston Villa i Premier League för en dryg vecka sedan.

I toppmötet med Manchester City blev det en ny viktig seger.

Arsenal låg en poäng före City inför mötet, men hakar nu på Leicester i toppen.

Stormatchen var mållös i en dryg halvtimme, sedan kom målet för hemmalaget. Mesut Özil stod för sin 14:e assist på 17 matcher när han spelade fram Theo Walcott som snyggt satte 1-0.

Touré tände hoppet

Efter målet tog Arsenal över och precis före halvtidsvilan kom tvåan. Özil stod återigen för framspelningen till stekhete Olivier Giroud som hittade nätet. Målet var anfallarens sjätte mål under de senaste fyra matcherna.

Özil är nu bara fem assists från att tangera Thierry Henrys assistrekord i Premier League.

– Jag är glad att jag kunde hjälpa laget. Mina lagkamrater hjälper mig så att jag kan spela mitt spel. Det var en väldigt viktig match för oss och jag försökte göra mitt bästa och vi vann matchen, det är det viktigaste, säger Özil till Sky Sports.

Yaya Touré tände hoppet för City när han bredsidade in 2–1 i krysset i den 82:a minuten, men Arsenal lyckades försvara sin ledning.

”Ser saker som ingen annan”

Laget går nu upp på 36 poäng, två bakom Leicester, medan City är kvar på 32.

– Vi tror på oss. Vi vet vår kvalitet om vi spelar vårt spel, vi kan vinna ligan och vi ska göra vårt bästa hela säsongen så att vi kan vinna titeln i slutet, säger Özil.

Efter matchen hyllas assistkungen stort av lagkamraterna.

– Özil ser saker som ingen annan gör och vet vad man ska göra innan man gör det. När du har speciella spelare på planen gör det vårt jobb så mycket enklare. Han ger laget så mycket, säger Walcott till Sky Sports.

FAKTA

Arsenal–Manchester C 2–1 (2–0)

1–0 Theo Walcott (33), 2–0 Oliver Giroud (45), 2–1 Yaya Touré (82).

Publik: 60 053.