Ferguson stannar i Man United

Sir Alex har skrivit kontrakt för ytterligare tre år

FOTBOLL

Manchester United karismatiske ledare Sir Alex Ferguson, 60, har beslutat sig för att stanna i klubben ytterligare tre år, uppger AP i dag.

Sir Alex Ferguson.

Ferguson hade bestämt sig för att sluta efter den här säsongen och tillbringa mer tid med familjen – så blev det inte.

I stället var det familjen som övertalade honom att fortsätta som manager i ytterligare tre år.

– Det var faktiskt Cathys idé. Utan hennes och mina söners stöd hade jag inte ändrat mig, sa Ferguson till tidningen Scotsman newspaper.

– Men jag måste erkänna att jag kanske innerst inne ville att hon skulle föreslå det, fortsätter han.

Detaljerna kring kontraktet, vilket sträcker sig till 2005, är ännu inte kända. Det räknas ändå med att Ferguson kommer att känna runt 3 miljoner pund per år, vilket motsvarar 45 miljoner svenska kronor.

Under Fergusons ledarskap har klubben vunnit 14 tunga titlar och utvecklats till en av världens rikaste fotbollsklubbar.

Man United leder Premier League och jagar sin fjärde raka titel.

Beckham stannar också?

Beslutet om att Ferguson stannar har även fått David Beckham på andra tankar.

Det har länge ryktats om att Beckham skulle vara på väg bort från klubben – men Fergusons beslut ska ha fått lagkaptenen att ändra sig – om man får tro Beckhams pappa, skriver TT.

– David och hans lagkamrater kommer att bli glada över att Ferguson stannar. David har ett mycket bra förhållande till Sir Alex. Folk säger att det finns en spricka mellan David och Alex med det är inte sant, säger Ted Beckham.

Heidi Silvander