I guldtröjor på Uniteds hemmaplan…

Åh, så Wengers Arsenal måste ha mått

FOTBOLL

LONDON

Där sprang Arsenals lirare jublande lyckliga omkring i sina guldtröjor på Old Trafford - åh, så bra Arsene Wenger måste ha mått!

Fransmannen har haft en intensiv prestigekamp med surskotten Sööör Alex Ferguson under merparten av den här säsongen, och det är flera veckor sen Wenger stack fram hakan och sa:

- Jag är 100 procent säker på att vi vinner Premier League.

Nu är det gjort, och det är gjort med ackuratess.

Det är ju ganska fantastiskt:

Arsenal har gjort mål i VARENDA ligamatch den här säsongen. 38 gånger i rad, alltså.

Gunners har inte förlorat en enda bortafight i serien.

Räknar jag rätt i hastigheten avslutade Fredrik Ljungberg och kompani med tolv raka segrar. Inte en ligaförlust sen den 18 december i fjol.

I bortamötet med mästarna Manchester United i går tillät man United skjuta ynka sex skott på David Seaman i målet - fem i första halvlek, ett i andra.

Det är imponerande fakta.

United hade ju fortfarande chansen att hindra Arsenal från att ta The Double, och viljan och inställningen var det inget fel på.

Det var stenhård satsning i tacklingarna och mycket bollinnehav, men det blev liksom ingen riktig spets på det hela.

Lysande försvarsspel

Arsenals försvarsspel var lysande. Allt stannade på Martin Keown, Sol Campbell eller den suveräne vänsterbacken Ashley Cole.

Ole Gunnar Solskjaer var chanslös inne i straffområdet. Har sällan sett honom så blek. Och sydamerikanen Diego Forlan har fortfarande inte gjort ett mål sen Ferguson köpte honom till United.

Varför Ferguson plötsligt valde att låta skyttekungen (36 mål i år) Ruud van Nistelrooy sitta på bänken större delen av matchen var en gåta för all brittisk fotbollsexpertis i går kväll.

Ingen ville köpa Sööör Alex förklaring att Ruud var "trött och behövde vila".

- Han behöver ett break. Han hade ju ett besvärligt fjolår, sa Ferguson.

Jaha?

Så man plockar bort sitt lags målfarligaste spelare till årets viktigaste ligamatch - sedan denne spelare faktiskt har fått vila i åtta dagar?

Skumt.

Nå, det var alltså Arsene Wenger som gick segrande ur "demontränarnas kamp". Arsenals manager måste ha mått som en prins efter sina rätt kaxiga utspel tidigare.

- Det är mycket psykologi med i bilden. Men jag var faktiskt helt säker på att vi skulle ta titeln sedan vi slagit Liverpool med tio man på Anfield, säger Wenger.

Han har nu utsetts till Arsenals bäste tränare någonsin i delar av den brittiska pressen. Sanningen är också att han gjort ett fantastiskt jobb och fått en mängd duktiga individualister att bilda ett samspelt lag där alla drar åt samma håll.

Bättre stämning i Arsenal?

Jag inbillar mig att stämningen i Arsenals omklädningsrum har varit avsevärt bättre än den i Uniteds under säsongen. Det prestationstryck som United ständigt lever under - sju ligatitlar på nio år - kan inte vara lätt att hantera.

Manchester United har ju på nåt sätt skjutit fram gränserna de senaste åren.

Jag minns när Charlie George i en FA-cupfinal sköt Arsenal till The Double för drygt 30 år sen, det var oerhört stort. En klassisk bedrift.

Men sen kom United och vann en TRIPPEL och ändrade i rekordtabellen. Och Liverpool vann tre cuptitlar i fjol (fyra om man räknar med Supercupen), så plötsligt är det tripplar och fyrlingar som är de ultimata målen.

Dessutom tjatas det om att man måste vinna Champions League för att vara riktigt totalnöjd med alla spenderade pengar, inte minst Arsenal har påpekat att det är så.

Men givetvis måste The Gunners vara hysteriskt lyckligt över denna dubbeltriumf. Vi får se om ligapokalen bara är till låns, eller om rödvästarna kan bygga upp ett ännu starkare lag. Försvinner Patrick Vieira till Real Madrid är det ett jättehål som måste täppas till.

Man U kommer att vara extra hungrigt nästa säsong och är, enligt dagens brittiska press, intresserat av Liverpools kontroversielle Nicolas Anelka. Samtidigt vill också Liverpool ha ett snack med i laget. De jagar redan West Hams Frederic Kanoute.

" Till sist, bara: Fredrik Ljungberg hade en jobbig match, mycket spring utan boll, i går. Men trots att hans formidabla partners Henry och Bergkamp saknades var det ändå Freddie som sprang igenom och bäddade för Wiltords segermål.

Jag tror det måste hända rätt märkliga saker i sommar och höst för att inte Fredrik Ljungberg ska få Aftonbladets Guldbollen år 2002.