Leeds: Vi vill köpa Mjällby

- Premier League, det klart det är annat än skotska

1 av 2 | Foto: PETER KJELLERÅS
På drift Mjällby kan försvinna från Celtic - i engelsk media talas det om att Leeds vill köpa honom för 90 miljoner kronor.
FOTBOLL

LONDON

Johan Mjällby kan ta Rio Ferdinands plats i Leeds.

Klubben är beredd att betala 90 miljoner för att svensken ska ersätta världens bästa back.

- Premier Leauge är ju en av världens bästa ligor, det är klart att det är något annat än den skotska, säger Johan Mjällby till Sportbladet.

När Celtic slog Dunfermline i lördags (2-1) fanns en delegation från Leeds på Parkheads läktare.

De specialgranskade Johan Mjällby som en möjlig ersättare till Rio Ferdinand som lämnade Leeds för Manchester United efter VM-succén.

Leeds nye tränare Terry Venables, var en av den kommersiella tv-kanalen ITVs expertkommentatorer under turneringen, blev blev mycket imponerad av Mjällbys spel i Japan.

När Ferdinand lämnande Leeds - för rekordsumman 450 miljoner kronor - nästan samtidigt som Venables fick ta över klubben stod han inför problemet att hitta en ersättare för världsbacken.

Inte blivit kontaktad

Venables, som tidgare tränat Englands landslag, tänkte då på Johan Mjällby och nu kommer han att granska delegationens rapport från Glasgow innan ett eventuellt beslut om dtt bud.

Sportbladet talade med Johan Mjällby igår kväll.

- Jag har inte blivit kontaktad så jag vet ingenting om det. Men är det så att klubbarna talar med varandra och kommer överens så får jag väl lyssna.

Men rent hypotetiskt, hur skulle det vara att spela i Premier Leauge jämfört med den skotska ligan?

- Premier Leauge är ju en av de stora ligorna i världen så det är klart att det skulle vara skillnad på att spela där. Men jag är ju inte den förste i Celtic att linkas med en annan klubb.

Du och din familj är rotad i Glasgow, skulle ni kunna flytta om det blev aktuellt?

- Visst är vi rotade här, vi har ju varit här i många år. Men jag vet ju inget om det här. Du får höra av dig igen när det hänt något, skratta Johan.

Enligt tidningen Sun skulle ett bud på Johan Mjällby ligga runt sex miljoner pund - 90 miljoner kronor. Den högsta summan som betalts för en svensk spelare.

Det tidigare rekordet är 85 miljoner när Olof Mellberg köptes från Racing Santander tilll Aston Villa.

Kan bli hastig flytt

Den engelska ligan startar om mindre än två veckor och innan dess måste diskussionerna mellan klubbarna vara klar.

Det kan bli en hastig flytt över gränsen för Johan Mjällby och svensktrion med Henke Larsson och Magnus Hedman vara reducerad till en duo.

Leeds söker fler spelare. Redasn den här veckan kan det, enligt The Sun, bli klart att Nick Barmby går över från Liverpool för 45 miljoner kronor. Terry Venables vill ockå köpa Darren Anderton från Tottenham.

Leif Kasvi