”Ett hot mot min son”

Svennis mamma till attack mot Alex Ferguson

1 av 3 | Foto: MICKE SÖRENSEN
Svennis mamma Ulla.
FOTBOLL

LONDON

Nu ger sig Sven-Göran Erikssons mamma, Ulla, in i kampen om det engelska landslaget.

Hon anklagar Manchester Untiteds coach för att sabotera landskamperna.

- Alex Ferguson är ett hot mot min son, säger Ulla Eriksson.

Sven Göran Erikssons mamma Ulla, 76, har intervjuats av den brittiska tidningen Sun. I intervjun berättar hon om det hon uppfattar som medvetna försök från Alex Fergusons sida att sabotera landskamperna för England under våren.

Under den tiden spelas de sista, och avgörande, omgångarna av Premier Leauge.

Hon berättar i tidningen om ett telefonsamtal med Sven Göran Eriksson.

- Alex Ferguson är ett hot mot min son. Sven sa till mig i telefon att det var meningslöst att ha landskamper i april eller maj för att Alex Ferguson, på ett eller annat sätt, ser till att spelarna inte är i form.

Alex Ferguson har tidigare sagt att det var fel att David Beckham åkte till Englands uppladdningsläger i Dubai i maj då han hade en fotskada. Ferguson har tidigare sagt att han berättade för engelska fotollsförbundet att det egentligen var bäst att Beckham stannande i Manchester. Men förbundet mer eller mindre tvingade Beckham att åka.

Anklagade Svennis

Alex Ferguson nämnde aldrig Sven-Göran Eriksson vid namn - det var ändå tydligt att en del av anklagelsen riktades mot landslagstränaren.

Svennis har kommit överens med Premier Leauge-tränarna att bara använda stjärnor i 45 minuter under träningslandskamper. Ryan Giggs, John O´Shea och Roy Carrol i United missar landskamper den här veckan. Manchester spelar mot Chelsea på fredag.

Leif Kasvi