Jesper Blomqvist klar för Charlton

Mathias Svensson: Jag fick precis veta att det var klart

FOTBOLL

Sportbladet kan i dag avslöja den sensationella vändning Jesper Blomqvists förhandlingar med Middlesbrough tog sent i går kväll: Jesper skrev på - för Charlton.

- Jag fick precis veta att det är klart och är överraskad, säger Blomqvists nye lagkamrat Mathias Svensson.

Foto: MICKE SÖRENSEN
FLYTTAR TILL LONDON Efter en lång tids sökande efter en ny klubb blir nu Jesper Blomqvists nya klubbadress londonlaget Charlton.

Förra säsongen fick Jesper Blomqvist chansen hos Everton efter att ha blivit frisk från den efterhängsna knäskada som gjorde att han inte fick något nytt kontrakt med Manchester United.

Facit: lysande spel och en landslagsplats - men inget nytt kontrakt. Ny klubbadress såg ut att bli Middlesbrough som han fram tills i går låg i slutförhandlingar med.

Allt förändrades

Då förändrades plötsligt allt. Jesper skrev på ett ettårskontrakt med Londonlaget Charlton. Lagkamrater som Juninho och Alen Bokic byttes i all hast mot Mathias Svensson och Martin Pringle.

Förvånad men glad

När Sportbladet når Mathias Svensson är han förvånad - men glad.

- Jag trodde att han var klar för Middlesbrough och så får jag plötsligt reda på det här - riktigt kul, säger anfallaren som inlett årets säsong med tre fina inhopp.

Snart kan ex-Elfsborgaren njuta av framspelningar från en 29-faldig svensk landslagsman, Jesper Blomqvist - en spelare vars meriter slår det mesta i svensk fotbollshistoria. VM-brons med landslaget och Champions League-guld med Manchester United är bara två av många framgångar som 28-åringen upplevt under sin karriär.

Efter stopp i Umeå, Göteborg, Milano, Parma, Manchester och Liverpool har mittfältsexpressen från Tavelsjö nu stannat till vid en ny station - the Valley i London.

Här är din nya klubb Jesper:

Martin Fransson