”Vi spelare får ta ansvaret”

Olof Mellberg försvarar sin hårt kritiserade manager

FOTBOLL

Det blåser snåla vindar runt Aston Villas manager Graham Taylor. Fiasko i Premier League och fansen kräver hans avgång.

Men Taylor har en försvarare – landslagets backklippa Olof Mellberg:

- Det är vi spelare som får ta ansvaret, säger han.

Foto: ap
Aston Villa har haft en tung höst. Femma från slutet i Premier League - och förlust mot Birmingham i lokalderbyt. Nu kräver fansen managern Graham Taylors avgång - men han får stöd av Olof Mellberg.

Aston Villa, med svenskarna Olof Mellberg och Marcus Allbäck i laget, är en av de klassiska klubbarna i England. Trots att man inte vunnit ligan på över två årtionden är kraven i Birmingham enorma.

Och i år har de långt ifrån infriats.

Den tidigare förbundskaptenen Graham Taylor tog över på Villa Park förra säsongen. Han har värvat många nya spelare, bland annat Allbäck, men på planen har det sett bedrövligt ut. Aston Villa har gått mållösa från sju av tio matcher och ligger femma från slutet.

Efter 1-0-förlusten mot Southampton i måndags fick fansen nog och krävde Taylors avgång. Trots det – och trots de svaga resultaten – försvarar Olof Mellberg sin tränare.

- Det är inget nytt att en manager får skit när det går dåligt. Det är han som bestämmer och får beröm när det går bra.

- Men det är vi spelare som är ansvariga. Bara några få av oss kom upp i normal klass mot Southampton, så vi måste stå upp och ta på oss skulden, säger Mellberg till nyhetsbyrån AP.

På lördag möter Aston Villa Manchester United borta. Klubbens ordförande Doug Ellis har gjort sig känd för ett kort tålamod när det gäller tränare. En ny förlust och en förändring lär inte vara långt borta.

För Marcus Allbäck skulle ett byte i ledningen kunna innebära en chans till spel. Trots Villas bedrövliga målskörd har han inte fått spela en enda hel match hittills.

Anders Bäckström