”En helt vanlig nick”

Äntligen fick Olof Mellberg göra mål - i rätt bur: Vi borde vunnit

FOTBOLL

LONDON

Äntligen - det första RIKTIGA målet sedan han lämnade Racing Santander.

Olof Mellberg gjorde något så ovanligt som ett mål för sitt Aston Vila.

- Visst kändes det bra. Men jag är ändå lite besviken för att vi inte höll ut i 90 minuter och vann matchen, säger han till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
HUVUDPERSON Olof Mellberg stal showen för alla världsstjärnorna på Old Trafford. Med sitt första mål i Premier League gav han Aston Villa ledningen.

Aldrig får man vara nöjd. Olof Mellberg gjorde sitt första mål sedan han kom till Aston Villa och borde nog känna sig lite tillfreds. Inte nog med att det var det första - det var ett mål mot Manchester United och Fabien Barthez.

Men den nyrakade (ja, skägget är borta) mittbacken tycker ändå att det kändes lite snöpligt när Aston Villa lämnade Old Trafford.

- Visst, en poäng är en poäng. Men jag är lite besviken över att vi inte vann.

Men man får väl ändå gratulera, det är ju första gången i Aston Villa. Berätta om hur det gick till.

- Ja, jag gjorde det på en hörna, det var ganska nära. Mark Kinsella la den och jag såg lite yta och nickade in den. En helt vanlig nick.

Debacle i derbyt

I praktiken är det inte det första målet. Ni kommer ihåg målet i derbyt mot Birmingham i september. De engelska tidningarna kallade det "målet som hela världen skrattar åt".

Olof Mellberg gjorde ett enkelt inkast mot sin egen målvakt Peter Enckelman som schabblade (rejält) och bollen gick in i mål.

- Jaja, men det var faktiskt inte jag som bokfördes för det där, säger Olof Mellberg, lite trött på att påminnas.

Men i går ledde Villa efter första halvlek och behöll ledningen en halvtimme in i andra. Då fick Diego Forlan också göra ett mål - och det var det första i Premier Leauge även för honom. Han har gjort mål mot Maccabi Haifa i Champions Leauge.

"En oflytsperiod"

Olof Mellberg tycket att målet var lite onödigt.

- Vi borde hållit undan hela matchen. Vi är inne i en oflytsperiod, poängen visar inte hur vi spelat. Vi har faktiskt varit ganska bra.

Det har talats om kris i Villa. Känns det här som en revansch?

- Nja, jag tycker inte att det är så dåligt. För min egen del känns det bra - det tror jag att det gör även för andra.

Marcus Allbäck tog ett steg närmare spel i går. Han var uttagen till bänken men blev aldrig inbytt.

Leif Kasvi