Mathias Svensson skadad – igen

Fick bäras ut i b-lagsmatch: Det var en fruktansvärd smäll

FOTBOLL

LONDON

Skadehelvetet fortsätter – för Mathias Svensson finns bara en tröst.

Det kunde varit värre.

– Jag trodde benet var av, säger han.

Det finns få svenska proffs i England som är lika ansedda som Mathias Svensson. Det finns inget som är lika skadedrabbat.

Efter ett ankelbrott, en sprucken mjälte, problem med ett knä och ett par olyckor till så var det dags i onsdags igen. I en b-lagsmatch mot Coventry kom rutinerade backen Richard Shaw farandes bakifrån när Mathias Svensson skulle ta emot bollen.

– Ett rent överfall, jag trodde att allt var kört. Foten, benet, knäet, allt. Det var en fruktansvärd smäll, säger Mathias.

Inget var brutet

När Sportbladet träffar honom är vänsterfoten rejält svullen, men han går utan kryckor och mår – säger han – rätt okej. Bara några timmar tidigare har han fått domen från läkarna, magnetröntgen visade inte det värsta.

– I morse när jag vaknade kunde jag inte gå, jag tänkte direkt att det var ett brott i foten – men röntgen visade att det bara var rejält uttänjda ledband. De säger att det tar tre veckor att komma tillbaka, men som det känns nu så kan det gå snabbare, säger Mathias.

Hans säsong hittills i Charlton har varit upp och ner. Han kom tillbaka efter skada, tog plats i laget och var mycket lyckad i sin första match. I andra matchen, mot Aston Villa, var varken Svensson eller Charlton bra – och sedan dess har han fått slita i b-laget. Där har han gjort mål, tre i en match och ett mål innan han bars ut på bår i onsdags.

Blir snart pappa igen

Nu kämpar Charlton för överlevnad i Premier League.

Medan Mathias Svensson kämpar mot en ny skada.

– Det är inte roligt, det är det inte. Men man kan bara bita ihop, säger han.

Dessutom finns det annat att glädjas åt. Om fem veckor ska hustrun Linda föda ett småsyskon åt lille Hugo, 4 år.

– Jo, det kan komma när som helst nu, säger Mathias Svensson.

Och ler, mitt i mörkret.

Simon Bank