Schwarz nya jobb: tränare

"Jag är väldigt glad att få den här chansen"

FOTBOLL

Stefan Schwarz, 33, blir tränare. Sunderlandproffset fortsätter som spelare men kommer vid sidan av att arbeta med talangutveckling inom klubben.

- Jag är inte förvånad, Stefan är en väldigt seriös person, säger den före detta förbundskaptenen Tommy Svensson.

Foto: ANDREAS HILLERGREN
lämnar planen - snart Stefan Schwarz har inlett en ny karriär - som tränare. I första stadiet ska han spela vidare i Sunderland samtidigt som han ska jobba inom klubbens tränarstab.

I förrgår spelade Schwarz första halvlek när Sunderland besegrade hans före detta klubb Arsenal med 3-2 hemma på Stadium of Light.

Nu blir Schwarz tränare - trots att hans kontrakt med Premier League-klubben går ut redan i sommar.

Spelar också

- Stefan förblir först och främst spelare i Sunderland men kommer också att jobba inom tränarstaben två eller tre eftermiddagar i veckan, säger Sunderlands tränare Howard Wilkinson.

Schwarz, som genomgått Svenska Fotbollförbundets steg 2-utbildning för tränare, kommer att arbeta med klubbens unga spelare.

- Jag är i första rummet spelare och det kommer inte att förändras för att jag har fått den här möjligheten, men jag är väldigt glad att jag fått chansen att jobba som tränare inom klubben, säger Schwarz.

Under VM 1994 var Stefan Schwarz en av nyckelfigurerna i det svenska succélandslaget. Förbundskaptenen Tommy Svensson såg redan då ett tränarämne i skåningen.

- Han var kanske inte den som pratade mest, men alltid en som tog ansvar. Det förvånar mig inte att han blir tränare, Stefan är väldigt seriös som människa och har alltid haft en fin inverkan på sina lagkamrater, säger Tommy Svensson.

Martin Fransson