Äntligen, Allbäck

Avgjorde mot Fulham: Otroligt skönt

FOTBOLL

Efter en och en halv månad på bänken var det dags.

Marcus Allbäck hoppade in och sänkte Fulham med ett mål och en framspelning.

- Otroligt skönt, säger Aston Villa-spelaren efter succén.

Foto: SCANPIX
yes Inhoppet i går mot Fulham kan bli Marcus Allbäck vändning i Aston Villa. Efter månader på bänken fick han äntligen visa att han fortfarande kan hitta rätt. Hans mål betydde 2-1.

Efter två målrika år i holländska Heerenveen köptes Marcus Allbäck av engelska Aston Villa för 30 miljoner kronor i somras. Men framgångarna har uteblivit för landslagspelaren och han har haft svårt att ta en plats i startelvan. Men i går var han tillbaka från kylan och stod för både mål och framspelning i 3-1-vinsten över Fulham.

Allbäck byttes in i halvtid då Juan Pablo Angel tvingades utgå på grund av skada.

I 66:e minut gjorde svensken 2-1.

- Öyvind Leonhardsen tog emot bollen med ryggen mot mål i höjd med straffområdet och tänkte skjuta. Jag skrek att han skulle släppa den till mig och jag drog till med vänster utsida och den gick in. Det kändes suveränt att få springa mot Holt End där vår klack sitter. Otroligt skönt, säger Marcus Allbäck.

"Har varit tufft"

Med sju minuter kvar att spela nickade han sedan ner bollen till Leonhardsen som volleysköt 3-1.

- Det har varit tufft ett tag men jag har försökt intala mig själv att ha tålamod. Det har känts bra den sista veckan men det gjorde det inför Blackburnmatchen senast också och då fick jag inte spela en minut, säger han.

Tränaren Graham Taylor hyllade Allbäcks inställning den senaste tiden.

- Med sex anfallare har Marcus väntat på sin tur utanför startelvan. Jag är säker på att han har varit frustrerad men hans inställning har varit enorm, säger Graham Taylor.

- Vid några tillfällen har han inte ens varit med i truppen men ändå har han varit i omklädningsrummet och peppat spelarna efter matcherna. Han har varit förstklassig på träning och med sin inställning. I dag fick han utdelning.

En utdelning som knappast försämrat hans chanser till fortsatt spel.

På lördag spelar Villa borta mot West Brom.

Med Allbäck i startelvan?

Johanna Garå