- Jag skulle slagit Shearer på käften

Keane i nytt blåsväder efter uttalande i video

FOTBOLL

Roy Keane har öppnat munnen igen.

Och genast var han i blåsväder.

Den här gången efter att han sagt sig vilja slå Alan Shearer på käften.

- När jag ändå blev utvisad kunde jag lika gärna ha klippt till honom ordentligt, sa Keane.

Keane.

För en månad sedan dömdes brittisk fotbolls "bad boy" till fem matchers avstängning och rekordsumman 2,2 miljoner kronor i böter. Detta efter att han sparkat ner Alf Inge Håland i en match mot Manchester City 2001 - och sedan erkänt överfallet i sin självbiografi. "Jag hade väntat länge tillräckligt länge... jag klippte till hårt", skriver Keane.

Erkände i video

I en ny video erkänner nu Manchester United-spelaren att han ville slå Alan Shearer i Newcastle när lagen möttes förra säsongen. Keane knuffade till Shearer, blev utvisad och ångrar nu att han inte tog till med hårdhandskarna.

"Jag blev utvisad för att jag knuffade honom. Men om du ändå ska bli utvisad är det lika bra att klippa till honom ordentligt, för straffet är ju detsamma", säger Roy Keane enligt tidningen Daily Mirror.

Keane har inte spelat en match för United sedan i augusti, då han fick rött kort efter att ha armbågat Jason McAteer i ansiktet.

Ferguson avvaktar

Det nya kontroversiella erkännandet ger Unitedbossen Alex Ferguson ännu mer problem, att lägga till skadorna på David Beckham och Rio Ferdinand.

Det är tveksamt om de båda finns på plan i matchen West Ham.

- Vi får avvakta och se hur problemet utvecklar sig till i morgon, säger Ferguson.

Jonathan Jeppsson

ARTIKELN HANDLAR OM