Rami: Jag tar det inte så allvarligt

Prestigederby mot Tottenham - ändå är succé- målvakten lugn

FOTBOLL

I förrgår körde han vilse i flera timmar i London.

I går fick Rami Shaaban veta att ska stå i derbyt mot Tottenham.

- Livet är fullt av överraskningar, säger Rami och skrattar.

Foto: GETTY IMAGES
GÖR LIGADEBUT Ordinarie Arsenalmålvakten David Seaman är skadad - då får förre Djurgårdsmålvakten Rami Shaaban hoppa in mellan stolparna. "Livet är fullt av överraskningar", säger han.

Det går snabbt för Rami Shaaban just nu.

I tisdags succédebut i Champions League.

I dag har han huvudrollen i derbyt mot Tottenham.

Inte illa för en målvakt som var iskall för sju månader sedan. Det gick så långt att Djurgården ville hyra ut Shaaban, men ingen klubb nappade.

Då var han iskall - nu är han het.

"Jag är mer erfaren"

Arsenals förstemålvakt, David Seaman, skadade sig i matchen mot Newcastle förra lördagen. Det öppnade för reservmålvakterna Rami Shaaban och Stuart Taylor.

Och Shaaban vann.

- Det var nog min insats i Champions League som avgjorde. Sedan är jag kanske mer erfaren än Taylor, säger Rami Shaaban.

Många Londonbor ser Arsenal-Tottenham som årets fotbollshöjdpunkt. Men inte Rami, han rycker lite på axlarna åt matchen.

- Många är upphetsade över att jag ska stå. Själv tar jag det inte så allvarligt. Det är nog bra att jag är svensk och inte har växt upp med den starka rivaliteten som finns mellan Arsenal och Tottenham, säger Shaaban.

Matchen i dag är trots allt lite speciell för Rami. På Highbury finns nämligen 20 kompisar från Stockholm och matchen sänds direkt i Canal +.

- Min mamma Tuula ska visst sitta med i studion, säger Rami.

När Sportbladet pratade med Rami i går eftermiddag är han stressad. Han har kört egen bil till hotellet där laget ska samlas och övernatta inför derbyt.

Körde vilse i London

Men som vanligt har han kört fel och blivit sen.

- Jag fick min nya bil, en audi A4, i onsdags. Kan väl lugnt säga att det inte är lätt att köra bil i London. I torsdag var vi ute och åkte bil och kom vilse. Det dröjde flera timmar innan vi kom tillbaka till hotellet.

Kanske bättre att fortsätta med taxin, säger Rami Shaaban.

Rollen som bilförare i London kommer Rami att lära sig. Troligtvis även rollen som Arsenals förstemålvakt. David Seamans ljumskskada har nämligen inte blivit bättre och det för med sig en otrolig chans för Rami.

- Fast jag är väl förbered på det här. Jag hade samma situation i Djurgården när jag blev förstemålvakt. Det gäller att ta chansen när man får den, säger Rami Shaaban - målvakt i Arsenal.

Så laddar Shaaban för derbyt

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM