Chocken - skadad igen

Han riskerar punktera lungan - borta 6 veckor

FOTBOLL

I natt kom chockbeskedet.

David Beckham blir borta från allt spel i sex veckor.

En skada som kan avgöra guldstriden i Premier League - och göra att United missar avancemang i Champions League.

- Ännu en smäll mot revbenen skulle kunna punktera hans ena lunga, säger en källa inom Manchester United till News of the World.

Foto: AP

För två veckor sedan spelade Beckhams United Premier League-match mot Anders Svensson och tuffe Michael "Mördarn" Svenssons Southampton.

Det var då Beckman fick den smäll som kan förstöra hela Manchester Uniteds säsong.

Beckham fick en smäll mot bröstet och bröt ett revben.

Trots svåra smärtor spelade han i veckans Champions League-match mot Bayer Leverkusen.

Ett beslut som kunde fått svåra konsekvenser.

Hade han fått en smäll mot lungan kunde den ha punkterats.

Men nu går det alltså inte längre - Beckham måste vila från fotbollen.

- David är väldigt upprörd över att inte kunna spela fotboll igen så snart efter det att han bröt foten, säger samma källa i United.

Olägligt för United

Beckham gjorde comeback efter sin senaste skada i VM. Mindre än ett halvår senare är han borta igen. Och skadan kunde inte ha kommit mer olägligt för United.

Beckham kommer till att börja med att missa Premier Leaguematcherna mot West Ham (i dag), Newcastle , Liverpool och Arsenal. Dessutom kan han inte medverka i Champions Leaguemötet med Basel eller ligacupmatchen mot Burnley.

Sex veckors frånvaro innebär att det är slutspelat i år för Beckham. Utan mittfältsgiganten är risken stor att Liverpool och Arsenal spurtar ifrån i ligatoppen. Dessutom väntar Champions League och engelskt cupspel för United.

Det förra mästarlaget har just nu också Roy Keane, Rio Ferdinand och Nicky Butt på skadelistan och managern Alex Ferguson är uppriktigt orolig inför de kommande matcherna.

Skadan är också ett hårt slag för Sven-Göran Eriksson och det engelska landslaget. Beckham var kallad till det landslagets samling på måndag.

Beckhams helvetesår

Martin Fransson