Ljungberg: Jag gillar kvinnor med kurvor

Svenske stjärnan om sin nya flickvän, mode & shoppingvanor

FOTBOLL

LONDON

Fredrik Ljungberg är inte singel längre.

Han har träffat en ny kvinna.

- Jag gillar kvinnor med kurvor, säger han.

Foto: MAGNUS WENNMAN
"INTELLIGENS ATTRAHERAR" Fredrik Ljungberg berättar i Sunday Times modebilaga att han inlett en romans med en ny kvinna.

Det är i tidningen Sunday Times modebilaga Style som Fredrik Ljungberg själv berättar att han har inlett en romans med en kvinna.

Utan att berätta vem han träffat så säger han så här om det han anser är attraktivt hos kvinnor.

- Intelligens, och de måste få mig att skratta. Fysiskt, så gillar jag kvinnor som ser vältränade ut, inte för magra. Jag tycker om kurvor, säger Fredrik.

När intervjuaren Kate Thornton säger att hon blivit översvämmad av förfrågningar från både sina manliga och kvinnliga vänner om hans telefonnummer så rodnar Fredrik och säger att han är blyg.

- Inte blyg inför kvinnor. Men blyg när du säger sådana saker.

Är modemedveten

Att han är en gay-ikon berör honom inte särskilt.

- Homosexuella män kan vara väldigt modemedvetna, så möjligen är det en komplimang. Men Fredrik är snabb att tillägga.

- Men jag är inte gay.

Fredrik får också frågan av Sunday Times om att varför han aldrig fotograferats tillsammans med en kvinna (vilket faktiskt har hänt).

- Många svenskar som kommer och besöker mig säger att det är svårt att få kontakt med kvinnor i London, säger han och skruvar på sig.

- Svenska kvinnor är troligen mer öppna.

Men mest handlar reportaget om mode. Och Fredrik Ljungberg berättar att han blev modemedveten genom sin familj som brukade åka till Göteborg och Köpenhamn från Halmstad när han var barn för att köpa kläder.

- Jag såg mycket fram mot de resorna.

När han kom till London för fyra år sedan kände han sig ofta ensam och den ensamheten botade han ibland genom att shoppa.

- Jag mådde inte så bra, jag var väldigt ensam.

Gillar att shoppa

Främst var det till Giovanni Bolandrini, som äger butiken Vertice Uomo på South Moulton Street i centrala London, han gick för att handla.

Giovanni har introducerat Fredrik i Londons modevärld.

- När jag har slutat träna åker jag till affären för att se vad som är på gång. Jag har många vänner som arbetar i modevärlden och de reser till alla möjliga visningar och spelar in dem på video åt mig. Jag tycker om att se de nya kollektionerna, säger Fredrik Ljungberg i Sunday Times.

Han nämner designers som Lerac, D2, Allessandrini och Roberto Cavalli som sina favoriter.

I modereportaget är Fredrik fotograferad i kläder från Cavallini och Burberry.

Leif Kasvi