Kan man lita på en karl med hästsvans?

FOTBOLL

Jag minns inte vad han heter men jag åkte taxi tillsammans med en BBC-journalist ifrån Englands träning på Olympiastadion i München dagen före den otroliga 5-1-utklassningen av Tyskland.

- Never thrust a man with a pony tail, rådde han mig.

Lita aldrig på en man med hästsvans.

Han ifrågasatte alltså landslagets och Arsenals målvakt David Seaman långt innan Ronaldinhos lyckofrispark droppade in bakom hästsvansen i VM och Artim Sakiris förnedrande hörna gick direkt in i mål.

Såg Southampton-Arsenal i går och fick höra en brittisk kommentator gång på gång hävda att Seaman inte hade något att göra på James Beatties frispark till 1-1 sekunderna före pausvilan.

Seaman missade - igen

Jag tycker nog att Seaman gjorde ett minst lika dåligt ingripande som på de omtalade flopparna i landslaget.

Inte för att han mest för syns skull pliktskyldigt la sig lite halvslött på sidan i stället för att vräka sig med full kraft ner mot stolpen i ett riktigt försök att stoppa bollen

- utan för sättet som han ställde upp muren på.

Det ska inte gå att skjuta rakt framifrån längs marken och komma förbi muren med ett skott som skruvar sig inifrån och utåt. Det får bara inte ske om man ska ha godkänt som målvakt.

Det ponduslösa flaxandet vid 3-1 imponerade inte heller.

Rami Shaabans tid kommer i Arsenal.

Matchens målvakt var finske Antti Niemi vars trippelräddning på Patrick Viereras tre avslut från nära håll var matchens stora prestation.

Tyckte lite synd om honom när ingen försvarare hann före Robert Pires som kunde slå in returen Niemi lämnade efter sin fina räddning på Pires första närskott.

Plötsligt slog han till

Jag hade inte lagt märke till att Dennis Bergkamp var på planen förrän han plötsligt tryckte in 1-0. Ett lysande mål. Bergkamp vinkade att han ville ha inlägget. Fick bollen mot sig och tryckte till direkt från strax utanför straffområdeslinjen.

Fredrik Ljungberg la jag knappt märke till alls innan han blev utbytt.

Topplagen Arsenal och Liverpool gick på minor mot vad som på pappret åtminstone kunde anses som överkomligt motstånd även på bortaplan.

Individuellt var det Arsenalspelarna som bjöd på den bästa fotbollen men i en lång och hård liga är det ofta de mindre lagens motivation som fäller avgörandet i enstaka matcher.

Bara en Svensson på plan

Michael Svensson och hans lagkamrater skulle kämpa sig till poängen och då fanns tyvärr inte plats för liraren Anders Svensson, som fick följa matchen från läktaren.

Än en gång visades att regeln med frilägesutvisning inte är bra. Sol Campell fällde visserligen sin motståndare men han gjorde allt för att nå bollen och försökte göra det regelrätt. Straffen var okej men att bli utvisad också var alldeles för hårt.

Samtidigt som Arsenal och Liverpool tappade vann Manchester United med osannolika 5-3 över Newcastle i en match där försvarsspelarna verkade att ha åkt på semester. Det fanns chanser till ännu fler mål åt båda hållen.

31 mål på åtta matcher i går. Premier League är underhållande. Inget snack om annat.

ARTIKELN HANDLAR OM