Världens hetaste högerfot är tillbaka

FOTBOLL

David Beckham är tillbaka med beskedet att han fortfarande är världens bäste på liggande boll.

Manchester United slog Portsmouth med 4-1 i FA-cupen men länge var det mest Beckhams frisparkar och hörnor som vållade besvär för målvakten Shaka Hislop och hans försvarare.

Foto: GETTY IMAGES
En frispark skruvade David Beckham in från dryga 20 meter och en från betydligt längre håll satt klockrent i stolpen.

En frispark skruvade Beckham in från dryga 20 meter och en från betydligt längre håll satt klockrent i stolpen.

- Synd. Mål där och matchen hade definitivt varit avgjord men marginalerna är små i fotboll, sa David Beckham efter matchen.

I stället för att döda matchen verkade stolpträffen ge Portsmouth nytt hopp.

Steve Stone reducerade sex minuter före paus och i inledningen av andra halvlek var det gästande Portsmouth som dominerade inför sina 9 000 medresta fans på Old Trafford.

Division 1-laget Portsmouth med elva raka matcher utan förlust bakom sig satte press på Uniteds försvar som hade stora problem att freda sig.

En känslig lyftning

Nigel Quashie kom helt fri med Fabien Barthez ersättare Roy Carroll men sköt okoncentrerat högt över ribban.

I stället kunde Ruud van Nistelrooy avgöra med sin andra straff (även 1-0) sen han själv blivit fälld och Paul Scholes fastställde storsegern med en känslig lyftning över Hislop.

- Det här var en riktig cupmatch. Vi hade ingen lätt uppgift men till slut blev det ändå ett bra resultat för oss, sa Ruud van Nistelrooy.

Manchester Uniteds mittfältare Roy Keane - som precis som David Beckham precis gjort comeback - drabbades av en sträckning i en lårmuskel och riskerar en ny skadefrånvaro. Han läkarundersöks i dag.

Becks sköna skott

Stefan Alfelt