Bowyers flytt orsakar protester

Inget varmt mottagande för stjärnan i West Ham

FOTBOLL

LONDON

Lee Bowyers flytt till West Ham framkallar protester.

Släktingar till den student han anklagades för att ha misshandlat har skrivit till den engelska regeringen. Och kommunen vill att Bowyer stödjer ett asiatiskt lag för att dämpa ilskan i området.

Foto: AP
Bowyer glad ändå.

Lee Bowyer och lagkamraten Jonathan Woodgate stod inför rätta för att ha misshandlat studenten Sarfraz Najeb i ett bråk med rasistiska förtecken i Leeds för ett par år sedan. Hans lagkamrat Jonathan Woodgate dömdes till böter men Bowyer friades. Mest på grund av brist på bevis.

"Fördöm rasismen"

När Bowyers flytt till West Ham blev känd väckte det ilskna och protester i Newham i nordöstra London, den invandrartäta del av stan där klubben hör hemma.

Newhams kommun har skrivit till klubben och föreslagit att West Ham och Bowyer "fördömer problemen med rasism i fotbollen och i samhället i stort".

Även Sarfraz Najebs föräldrar har protesterat och utryckt sin "besvikelse" genom brev till kulturministern, Tessa Jowell, Londons borgmästare, Ken Livingstone, och till West Ham.

Samtidigt som Lee Bowyer skrev ett kontrakt med West Ham i går drabbades han av en avstängning på sex matcher ute i Europa.

Det är Uefa som dömt honom för sparken på Malagas Gerardo vid Leeds förlust mot det spanska laget i Uefacup-matchen 12 december.

Leif Kasvi