”Owen har spelat för 33 miljoner”

Nya avslöjanden i brittisk press

FOTBOLL

LONDON

Michael Owen har spelat för 33 miljoner de senaste åren.

Det avslöjar en engelsk tidning i dag.

Men själv säger han att allt är fel.

Foto: AP
Michael Owen.

Det är tidningen Sunday Mirror som i dag berättar, mycket detaljerat, om Michael Owens spelvanor. De berättar om vilka spelbolag han har konto hos, hur mycket han satsat vid vissa tillfällen och att han spelat på flera Premier Leaugelag som Chelsea och Manchester United som vinnare i olika matcher, dock inte när hans Liverpool mött lagen.

Spelade på United

Han spelade på att ärkerivalen United skulle vinna över ungerska Zalaegerszeg i en Champions Leaugematch i augusti. Men det ungerska laget vann och Owen förlorade 35 000 kronor.

En polisman säger till tidningen att det kan vara så att Owen brutit mot det engelska förbundets regler "men det är i en gråzon".

Tidningen, som räknat samman vinster och förluster i ett av spelbolagen, Victor Chandler, skriver att där har Liverpoolstjärnan förlorat närmare 1,5 miljoner kronor sammanlagt.

Men Michael Owen bemöter alla tidigare uppgifter om sitt spelande i tidningen News of the World (troligen omedveten om vad den andra tidningen då hade för uppgifter) och säger att han inte kan tro på allt som sagts om honom.

- Jag skulle aldrig medvetet göra något som skulle göra mitt land, min klubb eller min familj generad. Jag har inte gjort något som är fel, säger Owen.

Leif Kasvi