Nicken som räddar ligan

Sir Alex: Arsenal ska inte känna sig för säkra

FOTBOLL

En borta, två kvar.

Nu står guldkampen i Premier League mellan Arsenal och Manchester U.

- Arsenal ska inte känna sig för säkra, säger Unitedbossen Sir Alex Ferguson.

Foto: GETTY IMAGES
Mikael Silvestre nickar in David Beckhams välriktade frispark i slutet på andra halvlek och räddar tre poäng till Manchester United som var piskade att vinna för att haka på Arsenal i tabelltoppen.

Han kunde rikta samma förmaning till sina egna spelare. Efter en första halvlek med ledningsmål och kraftig dominans för United, somnade hemmalaget in och överlät initiativ och bollinnehav till Leeds.

Kvitteringen av Mark Viduka kom som ett brev på posten.

Beckham hittade Silvestre

Då steg Sir Alex räddare den här säsongen fram igen; David Beckham upptäckte att Leeds försvar var dåligt samlat och slog en snabb frispark som Mikael Silvestre kunde nicka in med dryga tio minuter kvar.

"Becks" hade en fot med i Uniteds första mål också. Hans inlägg studsade runt som en flipperkula innan den tog på Leedsbacken Lucas Radebe och studsade i mål.

United är nu fem poäng efter Arsenal, båda lagen har nio matcher kvar att spela. Den 21 april möts lagen - på Highbury i London.

Newcastle hade chansen att gå upp på samma poäng som United, men föll 0-1 i derbyt mot Middlesbrough efter en slätstruken insats.

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM