- Jag brukar aldrig ha sex före match

Ljungberg i öppenhjärtig intervju om gayrykten och flickvänner

FOTBOLL

LONDON

Fredrik Ljungberg är avhållsam tiden före en match.

- Jag vill behålla känslan i fötterna och den försvinner om jag har sex. Jag har provat och då kändes fötterna som betong, säger han i en intervju.

Och Fredrik avfärdar ännu en gång ryktena om att han skulle vara homosexuell.

Foto: ULF HÖJER
Fredrik Ljungberg dementerar ryktena om att han skulle vara gay - utan tar det i stället som en komplimag.

I en mycket öppenhjärtig (för att vara Fredrik Ljungberg) intervju i tidningen Evening Standard berättar vår störste fotbollsstjärna om de rykten som ständigt omger honom.

- Nej, jag är inte gay. Men homosexuella män kan vara mycket modemedvetna så kanske är det en komplimang, säger han som han gjort flera gånger tidigare.

Evening Standard har hört sig för om han tidigare flickvänner och det ska finnas en kanadensisk modell och en svensk receptionist.

Inget sex före match

Evening Standard säger att han saknar flickvän men enligt en annan tidning "Heat" vill Fredrik inte tala närmare om sin flickvän - som uppenbart finns.

Nu bekänner Fredrik att han inte har sex för matcherna.

- Jag känner att tjejer får mig att tappa koncentrationen före en match. Jag vill behålla känslan i fötterna, den försvinner liksom om jag har sex före en match.

- Jag har provat det och fötterna kändes som betong när det var meningen att jag skulle sparka bollen, något han berättade för Sportbladet för snart tre år sedan.

- Men efter en match - det är en helt annan sak.

Bor med sin bror

Fredrik är som vanligt ganska förtegen om sitt privatliv, men han har börjat synas mer i pressen och det hänger sannolikt samman med att han numera har samma PR-firma som David Beckham.

Fredrik Ljungberg är upp i de högre kändis-sfärerna i England och är mycket populär.

Han bor tillsammans med sin bror Filip, som pluggar mode och design i London, i en lyxlägenhet i lyxiga Hampsted i norra delen av stan och gillar att hänga på barer och restauranger när han är ledig.

En fri roll

I morgon kväll sänder en av tv-bolaget Skys kanaler en dokumentär om Fredrik i den berättar han om sina tvivel när han först kom till Arsenal.

- I Sverige hade jag en fri roll bakom anfallarna och behövde egentligen aldrig försvara. När jag kom hit ville Arsene Wenger att jag skulle spela bredare och jag hade faktiskt inte en aning om vad han begärde av mig. Och givetvis frågade jag mig själv ibland varför han köpte mig, för jag kan ju inte spela här egentligen.

Leif Kasvi