Oj, oj, oj - Nistelrooy

Kopierade Maradonas klassiska mål från 1986: Jag bara drev och drev...

FOTBOLL

Guud, Ruud, vilket mål.

Vilket hattrick, vilken match.

Ruud van Nistelrooy var kung på planen när Manchester United i går för första gången på ett år gick upp i serieledning.

SÅ GICK DRÖMMÅLET TILL Ruud van Nistelrooy tar emot bollen två meter in på egen planhalva, samtidigt smäller han till Sylvain Legwinski med en armbåge i ansiktet. Nistelrooy springer ifrån en Fulhamspelare direkt, därefter går han mellan jagande Abdeslam och Martin Djetou. Två meter utanför straffområdet löpfintar han förbi mittbacken Andy Melville. Fri med Maik Taylor slår han till bollen blixtsnabbt med en innersida utan att Taylor hinner reagera.

Blicken säger allt.

I Ruud van Nistelrooys ögon glimtar förvåningen, blandad med glädjen, sekunderna efter att han gjort sitt makalösa mål. Som om han kan knappt fatta det själv.

Även efter matchen hade han svårt att beskriva sitt mål.

- Jag fick bollen precis på deras planhalva tror jag och vände upp och bara drev och dev. Jag såg att det fanns utrymme till vänster. Deras målvakt kom ut och jag satte dit den.

Så kan man också beskriva det konststycke som gick i samma stil som Diego Maradonas i kvartsfinalen mot England i VM 1986.

van Nistelrooy sa att det var hans bästa mål någonsin för Manchester United.

- Men inte i min karriär.

Tränaren Alex Ferguson kallade det "ett fantastiskt mål" och var framför allt nöjd med att det - och van Nistelrooys två andra mål - placerade Manchester United i ligatoppen.

De 67 706 personer - nytt publikrekord för Premier League - som kommit till Old Trafford i går fick se Manchester United återigen visa att lagets formkurva pekar rakt mot den engelska vårhimlen.

Dominerade helt

United dominerade matchen mot Fulham från start. Just före paus drogs Ole Gunnar Solskjaer ner i straffområdet och van Nistelrooy var sitt vanliga kyliga jag och slog in 1-0.

Efter paus tappade Manchester United lite av sitt fina spel, men behöll pressen.

I 68:e minuten kom Ruud van Nistelrooys megamål efter en räd där han fintade bort spelare efter spelare i Fulham med en superb bollbehandling.

I slutminuten bredsidade han sen till sig ett hattrick efter ett skönt inlägg från Ryan Giggs.

Till och med den vanligtvis buttre Ferguson tinade upp av vårsolen och van Nistelrooys målkavalkad.

Holländaren leder nu skytteligan på 32 mål och United leder serien på 64 poäng, en poäng före Arsenal.

Arsenal har problem

Arsenal spelar i dag mot Everton och kan återta förstapositionen, men det är ett Arsenal med problem. I onsdags kväll åkte laget ur Champions League, medan United gick vidare, och även i ligan har spelet sviktat på sistone. Flera spelare är skadade, bland dem David Seaman och Sol Campbell. Samtidigt protesterar lagets sex fransmän mot kriget och även om Robert Pires i går försäkrade att han inte tänker strejka, skapar det ytterligare oro i truppen.

Om Arsene Wenger är en pressad man är Alex Ferguson desto nöjdare.

- Vi är där vi vill vara, sa han och försäkrade att han ser fram emot de tuffa mötena framöver.

Och fler gudomliga, ruudomliga mål från van Nistelrooy.

...och här är fler Maradona-mål - inklusive originalet

Jennifer Wegerup