Jakten på ligatiteln

Henrys supermål säkrade dramatiken i Premier League

1 av 2 | Foto: GETTY
Arsenals räddare Thierry Henry såg till att ett illa spelande Arsenal ändå vann.
FOTBOLL

Thierry Henry såg inte särskilt intresserad ut till en i början mot Middlesbrough.

Sen slog han till med ett drömmål.

Och såg till att Arsenal tog tre viktiga poäng i kampen om ligaguldet.

Ställningen är oförändrad i toppen av Premier League.

Både Manchester United och Arsenal vann i går och fortfarande skiljer tre poäng mellan lagen. Men the Gunners har en match mindre spelad och har ett måls bättre målskillnad.

På pappret såg Arsenal ut att ha en tuff uppgift framför sig. Middlesbrough var obesegrat i sina åtta senaste matcher och hade bara en förlust hemma på 17 matcher.

Arsenal var utan skadade Patrick Vieira och Edu. Och de såg svaga ut i inledningen och Middlesbrough var bäst i den första halvleken som slutade mållöst.

Då vaknade Thierry Henry. I den 47:e minuten tog fransmannen bollen från Boros brasilianske mittfältare Doriva och satte fart mot mål. Strax utanför straffområdet passade han snett inåt till Sylvain Wiltord som på ett tillslag placerade bollen bakom Mark Schwarzer.

Vacker frispark i krysset

Med sju minuter kvar att spela stoppades Ashley Cole brutalt på gränsen till straffområdet. Robert Pires och Henry ställde upp sig för att slå frisparken. Den sistnämnde slog till, utan ansats, och bollen skruvade sig i en vacker båge in i det bortre krysset. Ett riktigt drömmål som punkterade Boro.

- Det ser ut som om båda lagen måste vinna varje match nu. jag tycker att Manchester United hade en liten fördel efter onsdagens match men att vi blev lika i dag. Nu vinner det laget som inte gör några misstag, säger Arsène Wenger.

Johanna Garå