FA rasar mot Beckham

Ger svar på tal om huligan- problemen: Han har varit dum och naiv

FOTBOLL

Det stormar i vattenglaset som är engelsk fotboll.

Fotbollsförbundet påstås vara rasande på superstjärnan David Beckham.

- Han har varit dum och naiv, säger en högt uppsatt källa till Sunday Mirror.

Får kritik av förbundet.

I lördags berättade Sportbladet om David Beckhams senaste utspel.

Han är beredd att spela nästa landskamp inför tomma läktare för att få stopp på Englands huliganproblem.

- Det kanske måste ske för att det ska bli ett slut på det här. Det är synd, men om det kan få ett slut på eländet så borde vi överväga det, sa Beckham.

Ett oskyldigt och förnuftigt uttalande, kan tyckas, men det engelska fotbollsförbundet, FA, har reagerat.

Känsligt ämne

Det står nämligen pengar på spel. Mycket pengar.

- Vad han sa var både dumt och naivt. Han borde konsulterat fotbollsförbundet innan han uttalade sig om ett sånt känsligt ämne, säger en "högt uppsatt källa inom förbundet" till Sunday Mirror.

När Sven-Göran Erikssons mannar mötte Turkiet i den senaste EM-kvalmatchen stormade hemmapubliken planen flera gånger, och Uefa kommer att ta beslut om en eventuell bestraffning i nästa månad.

Mycket pengar

Om de avgör att Englands nästa kvalmatch ska spelas inför tomma läktare beräknas FA gå miste om nästan 50 miljoner kronor.

Ironiskt nog skulle bestraffningen i såna fall gälla matchen mot Slovakien.

Just Slovakien tvingades nämligen spela en match utan publik efter bråk i matchen mot... England.

Och för att fullborda de ironiska kullerbyttorna skulle hela historiens huvudperson - David Beckham - inte få spela den matchen. Han är nämligen avstängd.

Ryktenas man

Beckham är som vanligt ryktenas man. Han har länge kopplats samman med Real Madrid, men i går gick Manchester Uniteds manager Alex Ferguson ut och sa sitt.

- Real Madrid spelar ett spel. Historien kom fram när vi lottades mot dem i kvartsfinalen, och kommer förmodligen försvinna igen efter matchen på onsdag. Det har sannerligen inte kommit något bud från Real Madrid, säger Ferguson.

När Ferguson ändå var igång så passade han även på att säga sitt om spekulationer som kopplar samman Ryan Giggs med Inter.

- Det här är en klubb som säger att de inte har några pengar. Tror de, till att börja med, att de kommer få en spelare för ingenting?

Erik Niva

ARTIKELN HANDLAR OM