Fördel Manchester U

”Inget är klart än”

1 av 2 | Foto: AP
SEGERVRÅLET Paul Scholes och Ruud van Nistelrooy gjorde varsitt mål i segermatchen mot Tottenham. Nu har Manchester United ligaguldet i sikte.
FOTBOLL

LONDON

Seger mot Tottenham - och Manchester United har kopplat greppet om ligatiteln.

Men managern Alex Ferguson vill ligga lågt med guldsnacket.

- Inget är klart än, säger han.

De sjöng att de ville ha sin buckla tillbaka, Manchester Uniteds fans.

Lille ettrige rödmyran Paul Scholes bönhörde dem till sist. Men det dröjde tills det bara var 21 minuter kvar av matchen.

Då nickade Scholes, på ett lekande lätt inlägg från Ryan Giggs, in 1-0 till United.

Fram tills dess hade Tottenham, främst tack vare Kasey Keller i målet, hållit undan och fått United-fansens sång att bli allt tystare för varje missad chans.

Spurs nära kvittering

Sprattelgubben Keller hade armar och ben i alla väderstreck och vinklar och räddade gång på gång. Att Ruud van Nistelrooy gör mål har blivit närmast en självklarhet, men först på övertid lyckades han överlista Keller och göra 2-0. Gustavo Poyet hade strax innan en bra chans att kvittera, men nickade på fel sida stolpen. På White Hart Lanes läktare sörjde ändå inte Totttenhams fans alltför mycket, eftersom deras förlust innebar att arvsfienden Arsenal hamnade fem poäng bakom United i ligatoppen.

Arsenal har en match mindre spelad, men är ändå beroende av att United tappar poäng.

- Det ligger inte längre i våra händer, konstaterar Arsene Wenger.

Efter att Arsenal tappat sin ledning mot Bolton i går och bara fått 2-2 fick spelarna veta vad de var värda. Wenger stängde i 70 minuter in sig med spelarna i omklädningsrummet och brydde sig inte om att ett brandlarm gick och att folk bankade på dörren.

"Vi har erfarenheten"

Wengers rival Alex Ferguson skuttade däremot som en kaninunge i sin kostym vid målen i går och var blid och glad även efter matchen. Men inte avslappnad.

- Inget är klart än. I det här spelet får du aldrig slappna av, aldrig vila. Vi måste spela ända till slutet, säger han.

David Beckham var åter i startelvan och var med i förspelet till det första målet.

Lagkapten Roy Keane säger till Sky Sports att stämningen i laget är mycket god och att han tror att den räcker hela vägen fram.

- Lagandan är fantastiskt just nu och vi har erfarenheten som behövs i dessa sista avgörande matcher.

Jennifer Wegerup