Arsenal–Southampton

FOTBOLL

FA-cupfinal Millenium Stadium, Cardiff, Wales (Kapacitet: 72 500).

TV 4 Plus direktsänder (16.00)

Avstängningar

Arsenal: Sol Campbell.

Southampton: -.

Skador/sjukdomar

Arsenal: Patrick Vieira (knä), Francis Jeffers (knä), Martin Keown (höft), Oleg Luzhny (knä), Pascal Cygan (ljumske), Lauren (fot), Rami Shaaban (benbrott).

Southampton: Jason Dodd (fot), Rory Delap (fot), Marian Pahars (fot), Agustin Delgado (rygg), Mark Draper (fot).

Tränarsnacket

Arsenal: - Självklart är vi frustrerade över att vi inte vann ligan. Nu är vårt mål att vinna cupen. Men de är underdogs, vi är favoriter. Alla vet att det är svåra förutsättningar. Men vi ska göra vårt bästa för att besegra Southampton, säger managern Arsene Wenger.

Southampton: - För spelare som inte spelat i Champions League, som inte fått chansen i stora, internationella matcher, det här är deras chans att bli mästare - och bli behandlade som mästare. Det är tjusningen med cupen, den är till för spelare som oss, säger managern Gordon Strachan

Notera att?

....båda lagen störs av skador. Arsenal är hårdast drabbade. Lagkaptenen Patrick Vieira är tyngsta avbräcket. Vad gäller Lauren, Martin Keown och Oleg Luzhny testas de på förmiddagen och det finns fortfarande en chans att de spelar.

...i Southampton är det ännu tveksamt vem som står i mål; den från skada nyligen kurerade förstemålisen Antti Niemi eller Paul Jones som vikarierat framgångsrikt.

...det kan vara målvaktslegenden David Seamans sista match. 39-åringen har ännu inte lämnat besked om framtiden. I dag är han lagkapten i sin 564:e match i Arsenal-tröjan.

...senast lagen möttes vann Arsenal med 6-1. Men Southampton vann höstmatchen med 3-2.

...Arsenal gör sin 16:e FA-cupfinal och har vunnit åtta gånger.

...Southampton har vunnit en gång på tre försök. Segern kom mot Manchester United 1976, samma år som Anders Svensson föddes.

...snacket i Arsenal handlar om att man måste vinna för att knipa åtminstone en titel - även om det inte räcker för att rädda en misslyckad säsong.

...för Southampton skulle en seger i FA-cupfinalen vara något av det största klubben varit med om. Säsongen är redan fantastisk med bästa ligaplaceringen (en åttondeplats) sedan 1990.

... Fredrik Ljungberg kan bli historisk som den första spelare att göra mål i tre raka finaler. Nuvarande rekord delar han med Tottenhams Bobby Smith som målade i två finaler på 60-talet.

...det är första gången tre svenskar kan finnas på planen samtidigt i en FA-cupfinal.

...Fredrik Ljungberg och Michael Svensson är givna. Räkna även med Anders Svensson på mittfältet.

LAGEN

Arsenal

Målvakt:

1. David Seaman (c)

Försvar:

28. Kolo Toure

5. Martin Keown

26. Igors Stepanovs

3. Ashley Cole

Mittfält

8. Fredrik Ljungberg

15. Ray Parlour

19. Gilberto Silva

7. Robert Pires

Anfall:

11. Sylvain Wiltord

14. Thierry Henry

Southampton

Målvakt:

14. Antti Niemi

Försvar:

33. Paul Telfer

5. Claus Lundekvam

11. Michael Svensson

3. Wayne Bridge

Mittfält:

20. David Prutton

8. Matt Oakley

12. Anders Svensson

4. Chris Marsden(c)

Anfall:

36. Brett Ormerod

9. James Beattie

Avbytare, Arsenal: 10. Dennis Bergkamp, 12. Lauren, 13. Stuart Taylor (mv), 16. Giovanni van Bronckhorst, 17. Edu, 25. Kanu.

Avbytare, Southampton: 1. Paul Jones (mv), 6. Paul Williams, 10. Kevin Davies, 21. Jo Tessem, 29. Fabrice Fernandes, 32. Chris Baird.

ARTIKELN HANDLAR OM