Svensson utbytt och bitter

”Det är möjligt att jag lämnar Southampton nu”

1 av 2 | Foto: SCANPIX
ilsken och besviken Anders Svensson var mycket bitter över att ha blivit utbytt i FA-cupfinalen.
FOTBOLL

CARDIFF

För Anders Svensson, 26, blev FA-cupfinalen inte den fest han drömt om.

- Jag visade klart och tydligt för Strachan att jag var förbannad. Ligger man under med 1-0 och det är en kvart kvar byter man inte ut en spelare som kan skapa någonting.

Nu har Anders troligtvis gjort sin sista match i klubben.

75 minuter hade gått när nummer 12 visades på ljustavlan. Anders Svensson ut, Jo Tessem in. Därmed var finalen över för den svenske landslagsmittfältaren.

När Sportbladet träffar honom strax efter slutsignalen är han djupt besviken. Framför allt på Southamptons manager Gordon Strachan.

- Möter man ett så bra lag som Arsenal är det först och främst defensiven man får tänka på. Men ju längre matchen gick, desto mer vågade vi. Tyvärr fick inte jag vara med på slutet.

- För mig är det oförklarligt. Ligger man under med 1-0 i en cupfinal och ska försöka göra mål, då tar man inte ut spelare som kan skapa någonting.

"Jag blev förbannad"

Vad tänkte du när ditt nummer dök upp?

- Jag blev förbannad.

Vad sa du till Strachan?

- Jag visade klart och tydligt att jag var förbannad. Han sa att jag hade varit kanon. Men vad ska han byta ut mig för då? Jag hade jobbat precis som jag skulle och det var på slutet det började öppna sig.

- Sedan kommer det in en forward (Jo Tessem) och så sätter man honom på mittfältet och tar ut en offensiv spelare, säger Anders och skakar på huvudet.

Det har tidigare spekulerats i att Svensson vill lämna klubben. Gårdagens händelse har knappast fått honom på andra tankar.

Var tar du vägen till hösten?

- Det får vi se.

Kan du ha spelat din sista match för Southampton?

- Det är möjligt.

Det var inte bara själen som värkte. Anders Svensson hade ont mellan benen också.

Redan efter fem minuter fick han Dennis Bergkamps knä i skrevet.

- Skulle hindra honom från att vända upp men fick hans knä på ett otrevligt ställe. Det gör fortfarande så ont, suckar Anders innan han lämnar Millennium Stadium med tunga steg.

10 mål i England

Robert Laul