”Vi klarar oss utan Beckham”

United krossade Juventus utan sin förre storstjärna

FOTBOLL

LONDON

Första matcherna utan ikonen.

- Vi klarade oss bra utan Beckham och kommer att göra det igen, säger Ruud van Nistelrooy sedan Manchester U krossat Juventus med 4-1 i en träningsmatch i New York.

Foto: GETTY IMAGES
BÄST I VÄST Juan Sebastian Veron gratulerar Ruud van Nistelrooy till ett av Uniteds mål mot Juventus på Giants Stadium i New York. United vann med hela 4-1 i första matchen utan fixstjärnan David Beckham i laget.

Den holländske spelaren Ruud van Nistelrooy har fått strålkastarljuset på sig efter David Beckhams flytt till Real Madrid. van Nistelrooy kom upp i 80 mål på sina första två säsonger i Premier League tack vare Beckhams magiska högerfot.

Men trots att Beckham inte längre kan passa till honom så är inte Nistelrooy särskilt oroad.

- Jag tror att den service jag får den här säsongen är annorlunda. Men förra året när David hade sin revbensskada och lämnades utanför några gånger så kom Ole Gunnar Solskjaer in och gjorde ett fantastiskt jobb, säger Ruud van Nistelrooy i Daily Mail.

- Vi fick resultaten ändå. Vi ändrade vårt spelsätt och det kommer vi att göra den här säsongen också.

"Sälj inte Veron"

van Nistelrooys kanske saknar Beckhams passningar men också att han trivdes i strålkastarljuset - något Nistelrooy inte gör.

- Jag är verkligen ingen "glamour boy". Bara för att Becks har lämnat så innebär det inte att jag kommer att förändras. Och jag tror verkligen inte att folks uppfattning om mig kommer att ändras heller. Jag kommer att fortsätta göra mål för det är ju mitt jobb. Beckham är en fantastisk spelare men vi är en fantastisk klubb och kommer att gå vidare, säger han.

Han varnar Fergusson från att sälja Juan Sebastian Veron till Chelsea. Argentinaren är oumbärlig anser hela laget, enligt dagens Daily Mirror.

Det blir Ronaldo som kommer att få ta emot passningarna från Beckham i stället för van Nistelrooy.

Debut i Real Madrid i dag

I dag får han sin första chans när Beckham gör sin debut i Real Madrid mot en speciellt utvald grupp av kinesiska proffsspelare.

- Jag har märkt att Beckhams passningar är väldigt bra och jag hoppas att vi kommer att förstå varandra under våra matcher, säger Ronaldo i Daily Mail.

Men när det gäller att förstå varandra har spelarna i Real Madrid än så länge lite problem med Beckham. Även om Roberto Carlos har försökt lära David Beckham lite spanska så går det långsamt.

- David pratar inte så mycket och när han gör det så pratar han mest med "Macca" (läs: Steve McManaman). Han är uppmärksam och vill kunna prata spanska. Jag tycker att han är en stor fotbollsspelare. Och så fort hans familj har anpassat sig efter flytten och lärt sig språket kommer Beckham att visa oss att han är en av de bästa spelarna i världen, säger Roberto Carlos i The Sun.

Ulrika Häggroth

ARTIKELN HANDLAR OM