United vill ha kvar Ruud - för alltid

FOTBOLL

LONDON

Manchester Uniteds manager Alex Ferguson vill ha kvar Ruud van Nistelrooy i klubben - under resten av holländarens karriär.

För att övertyga honom erbjuder Ferguson holländaren ett kontrakt på sex år och 312 miljoner.

Foto: AP
Man United vill ha kvar Ruud van Nistelrooy i sex år till.

Något som gör att Nistelrooy nu kommer att hamna på samma nivå som klubbens bäst betalda spelare, Roy Keane och Juan Veron, och tjäna 80 000 pund eller över en miljon kronor - i veckan.

Kommer bli bättre

- Jag kan se honom spela för oss i sex år till och under den tiden så tror jag att han bara kommer att bli bättre och bättre, säger Alex Ferguson i The Sun.

27-åringens har hunnit med 80 mål på två säsonger och är den som hamnat i rampljuset sedan Beckham flyttade till Real Madrid.

- Hans form är bättre nu än den var de två tidigare säsongerna och han är fortfarande i en ålder när han kan anses vara en ung anfallsspelare. För mig så är han redan i den lilla grupp av världens toppspelare som Raul och Ronaldo, säger Alex Ferguson i The Sun.

Ruud van Nistelrooy har fortfarande tresäsonger kvar på sitt tidigare gamla kontrakt, det löper på fem år och skrevs på när han flyttade från Eindhoven till United, men Ferguson vill nu stoppa eventuella spekulationer eller ovisshet över Nistelrooys framtid.

Ulrika Häggroth