Manchester United-spelare omkom i bilolycka

Var på väg till ligapremiären

FOTBOLL

Fotbollsspelaren Jimmy Davis, 21, omkom på lördagen vid en bilolycka på motorvägen M40 på väg till Watfords match mot Coventry.

Foto: GETTYS
Jimmy Davis i en match för det engelska U20-landslaget.

Davis tillhörde Manchester United men lånades inför säsongen ut till division I-laget Watford FC för att få mer speltid och rutin.

Watfords match mot Coventry i division I skulle ha spelats på lördagen men har nu skjutits upp.

– Han hade stor potential. Därför skickade vi honom till Watford inför den här säsongen. Vi är alla mycket ledsna, det är hemska nyheter, säger Manchester Uniteds manager Alex Ferguson i ett pressmeddelande från klubben.

– Du kunde inte träffa en trevligare och mer sprudlande person är Jimmy.

Kom till United 1999

U20-landslagsmannen Davis kontrakterades som lärling av Manchester United i juli 1999 och har sedan dess tillhört klubben.

Davis spelade en match för Uniteds a-lag, i förlustmatchen mot Arsenal i Worthington Cup i november 2001. I övrigt har han spelat i reservlaget, bland annat tillsammans med svenske Bojan Djordjic.

Utlånad till Swindon

Säsongen 2002-2003 lånades han ut i tre månader till Swindon Town där han gjorde tre mål på 15 macher.

I ett första pressmeddelande från Watford FC meddelades att matchen skjutits upp på grund av ”tragiska omständigheter bortom klubbens kontroll”. I ett senare pressmeddelande meddelade klubben att Davis omkommit i en bilolycka.

Rickard Westman