"Han var inte ärlig mot mig"

Veron besviken på Sir Alex efter Chelsea-övergången

FOTBOLL

975 miljoner. Så mycket har Chelseas ryske ägare Roman Abramovitj spenderat på spelarköp inför Premier League-starten på lördag.

För vissa spelare har det varit livets chans för andra tvärtom.

-Alex Ferguson var inte ärlig mot mig, säger argentinske superstjärnan Juan Sebastian Veron.

Foto: Getty
UPPRÖRD Veron lämnar Man United med djup besvikelse - på Ferguson. Den argentinske superstjärnan menar att Sir Alex har varit oärlig.

Damien Duff, Wayne Bridge, Geremi, Glen Johnson, Joe Cole, Adrian Mutu och Juan Sebastian Veron. När andra klubbar slåss för att överleva ekonomiskt handlar Londonklubben Chelseas ägare Roman Abramovitj som om det inte fanns någon morgondag.

Vill vinna ligan

Målet är självklart en Premier League-titel. Frågan är om han når dit. Att köpa ihop ett stort gäng med stjärnor i stället för att skapa ett LAG har misslyckats tidigare.

Dessutom verkar det som om vissa spelare är missnöjda med att vara där.

Argentinske mittfältsstjärnan Juan Sebastian Veron blev lovad en plats i Manchester Uniteds trupp av managern Alex Ferguson, men såldes när Abramovitj lade upp 210 miljoner kronor.

En försäljning som har upprört Veron.

- Alex Ferguson var oärlig mot mig. För två månader sen sa Ferguson att jag inte var till salu när ett par klubbar var intresserade av mig. Det var helt klart att han ville ha mig i laget. Men när det kom ett högre bud sålde han mig direkt. Jag kan inte fatta det, säger Veron till soccernet.com.

Ingen mittfältskung

När Veron köptes från Lazio för två år sen för över 400 miljoner kronor var han tänkt att bli Uniteds stora mittfältsgeneral.

Resultatet blev en besvikelse. Argentinaren, som gjort succé i både Sampdoria och Lazio, passade aldrig riktigt in. Alex Ferguson försvarade dock alltid sitt jätteköp.

Fram till nu.

Veron tvingades dessutom ställa Sir Alex mot väggen för att få ett svar om han skulle bli såld.

Fick veta ryktesvägen

- Det gick rykten i föreningen om att jag skulle bli såld och ingen i United förnekade det. Till sist frågade jag Ferguson om han ville ha mig kvar i laget. Då san han bara att jag var såld, säger Veron till soccernet.com.

Återstår att se om han kan bevisa att han är den superstjärna United en gång trodde att han var - i Chelsea...

Håkan Andreasson