Jardel klar för Bolton

”Jag har alltid drömt om att få spela i England”

FOTBOLL

Premier League har blivit ytterligare en profil rikare. Gamle målsprutan Mario Jardel, 29, har skrivit på för Bolton Wanderers.

- Jag har alltid drömt om att få spela i England, säger "Super-Mario".

Klubbar som Barcelona, Manchester United, Tottenham och Glasgow Rangers var med och ryckte i 29-åringen vars kontrakt med portugisiska Sporting Lissabon gick ut efter förra säsongen. Men det blev alltså mindre glamorösa Bolton som vann dragkampen om den forne dubbla Guldskovinnaren. Kontraktet löper på två år och endast en läkarundersökning återstår för att affären helt ska vara i hamn.

- Jag ser fram emot att spela för Bolton för det här är precis vad jag behöver för att få fart på min karriär igen. Jag känner att jag fortfarande har förmågan att kunna göra mycket mål igen, säger Jardel till klubbens hemsida.

- Jag har alltid drömt om att få spela i England. För mig är det världens bästa liga, säger han.

Notorisk målskytt

Mario Jardel har på senare år varit en notorisk målskytt för de klubbar han representerat. För två år sedan gjorde Jardel hela 42 mål för Sporting och bidrog i hög grad till att klubben vann ligan det året. Eller vad sägs om 150 mål på 146 matcher för FC Porto tidigare i karriären. Inte konstigt att Boltons manager Sam Allardyce hoppar av förtjusning.

- Äntligen har vi hittat en anfallare som kan göra mål för oss regelbundet. Jag ser verkligen fram emot att presentera honom för resten av truppen, säger han.

På lördag möter Bolton Manchester United på Old Trafford i ligapremiären. Allt talar för att Mario Jardel går direkt in i startelvan.

Martin Skogsberg