Freddie & Arsenal gick på knock direkt

”Jag älskade att vi ville framåt”

FOTBOLL

En fotbollsmatch varar i 90 minuter - plus tillägg.

För Arsenal räcker det egentligen med 20.

Rivstart i går igen: 3-0 mot Middlesbrough på nolltid.

Foto: BILDBYRÅN
FLYT I STEGET Arsenals Gilberto Silva dundrar in lagets 2-0-mål i gårdagens match mot Middlesbrough. Målet föll i den 12:e matchminuten - efter 20 minuter stod det 3-0 till gästerna.

Alla lag vet vad som kommer att hända.

Väldigt få kan stoppa det.

Arsenal satsar alltid stenhårt framåt direkt från avspark, och får väldigt ofta bra utdelning.

I går tog det 21 minuter - sedan var Middlesbrough slaget och begravet.

Vid det laget hade Arsenal redan sprungit ifrån till 3-0.

- De slet sönder oss under de första 20 minuterna. Normalt sett brukar vi ge Arsenal tuffa matcher, men inte i dag, säger Middlesbroughs manager Steve McClaren.

På pappret såg bortamatchen uppe i nordöst riktigt svår ut för Arsene Wengers mannar - på gräs så blev klasskillnaden så uppenbar att det kunnat bli riktigt pinsamt.

"Enormt bra"

Efter en halvtimme hade det precis lika gärna kunnat stå 6-0.

- Det var en enormt bra första halvlek. Vårt passningsspel var skärpt och effektivt, vi klarade av att spela bra i både högt och lågt tempo och vi var ruskigt effektiva framför mål, säger Wenger.

Ändå är det frågan om inte andra halvlek gladde honom ännu mer. Arsenal slog visserligen av på taken, spelade på säkerhet och kontrollerade matchen - men de klarade ändå av att utöka ledningen och till slut vinna med 4-0.

Förra säsongen missade de ligaguldet just genom att flera gånger tappa ledningen i matchens slutskede.

- Det är svårt att hålla ett likadant flyt som vi hade i första halvlek, men även om vi sjönk lite i tempo så älskade jag att vi fortsatte vilja framåt. Vi har lärt oss från förra säsongen. Då tog vi det kanske lite för lugnt när vi var i ledningen, säger Wenger.

Hade viljan

Han fortsätter:

- Vi hade verkligen viljan att ånga vidare i dag, men när vi gjorde 4-0 så dog matchen. Vi kan fortfarande utvecklas mycket, men solidariteten i omklädningsrummet är väldigt stark. Spelarna vill bli bättre.

Fredrik Ljungberg hade en bra kväll. Han spelade i 75 minuter, hann passa fram till två av målen och verkade inte besväras av sin skadade axel.

Men svensken i all ära, planens lysande stjärna var ändå Tierry Henry.

När han spelar som bäst - när han spelar som i går - så befinner han sig på en nivå som ingen annan i Premier League når upp till.

- Jag är inte 100 procent frisk ännu. Jag kan inte springa som jag brukade kunna ännu, men jag har gjort tre mål på tre matcher, så jag vet inte vad som kan hända den här säsongen.

En hel del, känns det som.

Arsenals rivstarter från 2002 till i dag:

Erik Niva