Sheringham, 37, kung av England

Harry Redknapp: Teddy är den ultimate mannen

FOTBOLL

I går slog han till igen, Teddy Sheringham!

När Portsmouth körde över Bolton stod veteranen för tre nya mål - något som gör att nykomlingen oväntat nu toppar Premier League.

- Teddy är den ultimata mannen, berömmer tränaren Harry Redknapp.

Foto: GETTY IMAGES
Veteranen Teddy Sheringham nobbades inför säsongen av Tottenhams manager Glenn Hoddle. Nu ger Sheringham igen - efter tre nya fullträffar leder han skytteligan.

Portsmouth har fått en flygande start i den brittiska fotbollen och mycket tack vare just Teddy Sheringham.

Efter att ha besegrat Aston Villa med 2-1 i premiären, där Sheringham stod för ett av målen, samt spelat 1-1 mot Manchester City, gav sig Portsmouth i går an Bolton.

Och hemma på Fratton Park blev det stor uppvisning av den 37-årige anfallaren.

Efter att laget skapat flera farliga möjligheter kom det slutligen att lossna i den andra halvleken.

Steve Stone satte i gång målskyttet i den 48:e spelminuten och Teddy Sheringham var inte sen att hänga på.

Nickade in 2-0

Nio minuter senare nickade han in 2-0 bakom Boltons målvakt Jussi Jaaskelainen, som i matchens slutskede skulle komma att få hämta bollen ur maskorna ytterligare två gånger. I den 88:e minuten slog Sheringham in 3-0 och två minuter senare var det dags igen, den gången på straffspark efter att Vincent Pericard sparkats ned.

Teddy Sheringham må vara till åren kommen - men i Premier League råder det ingen tvekan om att han är en av de allra bästa.

- Det var ett bra hattrick och jag har alltid vetat att han skulle fortsätta göra mål i ligan, säger tränaren Harry Redknapp nöjt.

Fyra fullträffar hittills signalerar om en målsskytt som inte lär vika ner sig för yngre förmågor och Redknapp tror sig veta varför.

- Han lever rätt, tränar rätt och tar vara på sig själv. Han är ett föredöme för alla.

I ligaledning

Och inte undra på att han prisar sin Sheringham.

Veteranen, som bland annat har speltid bakom sig i såväl landslaget som Manchester United och Tottenham Hotspurs, har nu sett till att nykomlingen Portsmouth intagit ledningen av Premier League.

- Men det är en lång och hård säsong och det är viktigt att vi inte blir kaxiga på grund av den här fantastiska starten.

- Vi måste behålla fötterna på jorden, för när väl skadorna och avstängningarna kommer kan vi få det kämpigt.

Portsmouth har visserligen en match mer spelad än Arsenal, Manchester United och Chelsea, men inte många hade trott att laget skulle gå så bra när serien drog igång.

Möjligen borde man ha anat bättre.

Portsmouth har ju trots allt Teddy Sheringham - en aldrig sinande målspruta.

Daniel Kederstedt

ARTIKELN HANDLAR OM