Arsenal vann svenskmötet

och gick upp i serieledning

FOTBOLL

LONDON

Det blev Arsenal och Fredrik Ljungberg som vann svenskmötet mellan Arsenal och Olof Mellbergs Aston Villa i Premier League.

Ljungberg var nära att ge Arsenal ledningen med en lätt chip i första halvlek. Men den träffade ribban. Arsenalspelarna var frustrerade över flera missade målchanser vilket märktes när Pires hade en hård ordväxling med Mellberg i slutet av första halvlek. En ordväxling som fortsatte in i spelartunneln i pausen.

Sol Campbell nätade för Londonlaget tolv minuter in i andra halvlek på en nick efter en hörna. I matchens sista minut kunde Thierry Henry fastställa 2-0.

Arsenal gick genom segern upp i serieledning efter tre omgångar med maximala nio poäng och plus sju i målskillnad.

Ett mål bakom ligger Manchester United som på onsdagen slog Wolverhampton med 1-0. Mästarlaget ställde upp med ett delvis nytt mittfält med de två brassarna Kleberson och Cristiano Ronal do. Målskytt var John O'Shea efter tio minuter, hans första i Uniteddressen.

United imponerade inte och Wolves hade flera chanser att kvittera, speciellt genom duktige senegalesen, tillika svenskdödaren, Henri Camara.

För Liverpool blev det bara 0-0 mot Tottenham. Det betyder att Liverpool bara gjort ett mål på tre matcher. Och det var på en straff av Michael Owen som man fick skjuta två gånger i 1-2-matchen mot Chelsea.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM