Mellberg i tumult efter Pires attack

Villa-backen retade Arsenal: Vi spelade aggressivt och tufft

FOTBOLL

LONDON

Aston Villas taktik var att få Arsenals stjärnor ur balans.

Det var nära att lyckas.

Men efter tumult mellan Robert Pires och Villas Olof Mellberg besinnade sig Arsenalspelarna.

- De var frustrerade, synd bara att det inte räckte för oss, säger Olof Mellberg.

Foto: THOMAS JOHANSSON
stjärnornas krig Robert Pires var förbannad på Olof Mellberg. Svensken spelade hårt och det gillades inte av fransmannen.

Vi står i spelargången under Highburys läktare, precis där det en timme tidigare varit fullt pådrag.

Det var i slutet av den första halvleken av ligamatchen som Arsenals yttermittfältare Robert Pires flög på Aston Villas mittback Olof Mellberg.

Två förlorade närkamper var för mastigt för fransmannen.

- Ah, det var en liten irritation mellan honom och mig, det var inget elakt. Men det är glömt nu, säger Robert Pires till Sportbladet.

"Han filmade"

- Han filmade, det var en jättefilmning alltså, och då blev jag irriterad på honom. Han ville ha det till en armbåge i ansiktet men jag fick avblåsningarna med mig, menar Olof Mellberg.

När Olof Mellberg promenerade mot halvtidsvilan några minuter efter grollet så gick i alla fall en uppretad Pires efter. Men vid utgången stoppades han av lagkompisar och tränare.

De fick även stoppa Patrick Vieira och Fredrik Ljungberg som anslöt.

De tre upprörda Arsenalspelarna tvingades se den rakryggade Mellberg försvinna till omklädningsrummet.

Trots Arsenals storspel i 20 minuter med flera chanser däribland en fräck chipp i ribban av Fredrik Ljungberg gick första ronden till Olof Mellberg och Villa.

- De var nog frustrerade för att de inte fick ut så mycket av sitt spel. Vi spelade aggressivt och kanske tufft och det var meningen, vi hade gått ut med den inställningen, säger Olof Mellberg.

- Vi tyckte att de försökte få oss att bli irriterade när vi spelade. Det var lite tjuvnyp och så där. Och det lyckades de med lite, medger Fredrik Ljungberg.

Visserligen försvarade Villa sig länge och väl. Arsenals glimrande attackspel från första halvlek var bortblåst.

Men trots det utjämnade spelet var det Londongänget som vägde tyngst till slut.

Campbell nätade

I den 57:e minuten slår Sol Campbell in 1-0 efter Arsenals första hörna. Jlloyd Samuel lyckas inte rensa och Campbells jobb var enkelt.

I den 90:e minuten gör Olof Mellberg sitt enda misstag i matchen. Han ska rensa bollen i en löpduell med Dennis Bergkamp, men holländaren blockerar bollen som sticker iväg till en fri Thierry Henry. Henry fastställer slutresultatet elegant.

- De spelade taktiskt - de stängde till bra. Men det var skönt att vi fick hål på dem och sen ett mål på slutet, säger Fredrik Ljungberg.

Het, hetare, Mellberg

Petra Thorén