"Ferguson var skrämmande"

Beckham berättar om den tuffa tiden i United

1 av 2
David Beckham.
FOTBOLL

LONDON

David Beckham funderade på att sluta helt med fotboll efter kidnappningshoten mot familjen, föräldrarnas skilsmässa och bråken med managern Alex Ferguson.

I sina kommande memoarer - med titeln "My side" - berättar Beckham mycket öppet om att han tyckte att Ferguson var skrämmande, att munnen blev torr och att läpparna darrade när de möttes.

Det ska också finnas uppgifter i boken om hur Beckham och Ferguson nästan råkade i slagsmål - men lagkamraterna höll isär dem.

Systertidningarna Sun och News of the World har köpt utdrag ur David Beckhams kommande memoarer och inför publiceringen i morgon har Sun elva sidor med intervju och puffar inför de kommande dagarnas utdrag.

Det är mer än vad tidningarna normalt publicerade om Irakkriget.

Funderade på att sluta

I den stora intervjun i Sun berättar Beckham att han funderade på att sluta med fotbollen - helt.

- Det hände mycket i mitt liv. Romeo hade just fötts, mina föräldrar skildes, det var min relation med managern och så kidnappningshoten.

- Det hela påverkade min familj så jag satte mig ned och tänkte igenom det ordentligt.

- Jag kanske inte var rationell men jag tänkte på det, det var en svår tid för mig.

Beckham berättar att Manchester Uniteds manager Alex Ferguson retade sig på han livsstil, att han levde ett jetset-liv.

- Han fick nog höra mycket saker och en del av dem var fel. Han trodde till exempel att jag bodde i London. Det gjorde jag inte och det sa jag till honom.

Ferguson kunde, när han var missnöjd, frysa ut Beckham genom att inte tala med honom under långa tider.

Bötfällde Beckham

Ferguson bötfällde Beckham när han en gång lämnat Manchester och åkt till London för att gå på ett party som Mick Jaggers dotter Jade hade ordnat. En veckas lön vilket troligen betyder nära en miljon kronor.

Beckham berättar också om den skräck han tidigare kände, fram till för ett par år sedan, för Alex.

- Han är en av de mest skrämmande personer att tala med och konfronteras med. Fram till för två år sedan började läpparna darra och munnen blev torr är man gick till kontoret för att tala med honom.

Beckhams egen analys av relationen är att Ferguson, som sett Beckham växa upp, behandlade honom som en pojke och inte kunde tåla att han vuxit upp till en man.

Uppgifter om vad som hände i omklädningsrummet då den berömda skoincidenten inträffade efter en förlust mot Arsenal i FA-cupen har också läckt ut.

Det nämns inte i intervjun men ska finnas med i boken enligt Evening Standard.

Ferguson ska ha kritiserat Beckham inför de andra i laget, Beckham svarade och då ska en rasande Ferguson ha sparkat till skon som träffade Beckham på vänster ögonbryn.

Beckham ska själv ha blivit så förbannad att han var beredd att ge sig på Ferguson men blev tillbakahållen av bäste kompisen Gary Neville och Nicky Butt.

Andra – vars memoarer skakat United

Leif Kasvi