Rooney vs Linderoth

Linderoth: Det kan vara bra att låta Wayne vila

1 av 2 | Foto: Getty Images
FOTBOLL

Trots succén i engelska landslaget riskerar Wayne Rooney, 17, att hamna på bänken i dag i Everton.

Lagkamraten Tobias Linderoth, 24, hoppas på spel från start i femte matchen i följd.

Samtidigt som han blivit av med platsen i Sveriges startelva.

Troligen spelar underbarnet Rooney från start i eftermiddag när Everton möter Newcastle på hemmaplan i återstarten av Premier League efter ett nära två veckors långt landslagsuppehåll.

Men Evertons manager Davd Moyes säger:

- Om vi spelar med en 17-åring i varje match visar det att vi har problem. Det är samma sak för engelska landslaget. Wayne Rooney är bara 17 år och det finns väldigt mycket förväntningar på honom som inte borde finnas där, säger Moyes.

Förväntningarna har inte minskat efter Englands två EM-kvalmatcher mot Makedonien och Lichtenstein nyligen.

Två mål av Rooney

Rooney gjorde mål i båda landskamperna och blev därmed den yngste spelaren som gjort mål i engelska landslaget.

Tacken kan bli en försiktigare matchning i Everton.

- Han behövs ses efter, säger David Moyes. Han är en exceptionell fotbollsspelare och vi försöker se till att han förblir det så att han kan bli ännu bättre.

Svenske lagkamraten Tobias Linderoth upplevde ett lyckat EM-kval med Sverige, men fick själv nöja sig med ett inhopp mot San Marino när hans plats i landslaget togs av Andreas Jakobsson.

"Vet inte hur det blir"

- Jag hoppas på spel mot Newcastle. Jag har spelat de fyra senaste matcherna från start i Everton och jag tycker att det gått bra för mig. Men vi har värvat lite nya spelare och vi får inte laget förrän på matchdagen, så jag vet inte hur det blir, säger Linderoth till Sportbladet.

Vad säger du om du får spela och Rooney bänkas?

- Så märkligt är det inte i så fall. Det kan vara bra att låta Wayne vila. Samtidigt måste han lära sig att prestera när han behöver göra det.

Hur klarar han all uppmärksamhet?

- Bra. Han har båda fötterna på jorden och är en lugn och ganska tystlåten person. Det är på fotbollsplanen han kan visa lite humör, säger Tobias Linderoth.

18 Wayne Rooney

22 Tobias Linderoth

Michael Wagner