Svennis erbjöds 450 miljoner

för att leda Chelsea

FOTBOLL

LONDON

Nästan en halv miljard kronor.

Så mycket är Chelsea berett att betala för att få Sven-Göran Eriksson som tränare.

Svennis uppges ha fått erbjudandet och vara intresserad.

Foto: THOMAS JOHANSSON
Chelsea nästa?

Brittiska The Sun skriver i dag att Chelseas ägare gett den svenske stortränaren ett inofficiellt jättebud för att få honom till klubben.

Chelseas nye ryske miljardär-ägare Roman Abramovitj är beredd att betala enorma pengar för att få Sven-Göran Eriksson till klubben, enligt The Sun.

Tidningen skriver att Svennis ska få motsvarande 450 miljoner kronor över en period på fyra år. Med det skulle han dubbla sin lön och han uppges dessutom vara lovad en bonus på 13 miljoner om året vid segrar.

Intresserad på sikt

Svennis har redan tidigare kopplats ihop med klubben som sedan Abramovitj köpte den satsat hårt på att bli en av Europas främsta storklubbar.

Innan säsongen drog igång fotograferades Svennis tillsammans med Abramovitj, men sa utåt att det bara var ett privat möte. Enligt The Sun har dock den vrålrike ryssen hela tiden velat ha Svennis till klubben.

Han uppges nu hoppas på att Svennis frivilligt lämnar jobbet som förbundskapten efter EM 2004 och inte stannar till VM 2006. Om England inte går till EM kan Svennis bli tvungen att sluta tidigare än så. Svennis trivs, enligt The Sun, inte längre så bra med sitt jobb, och sägs vara intresserad av att på sikt gå till Chelsea.

Abramovitj har hittills köpt spelare för runt 800 miljoner kronor, bland annat Juan Sebastian Veron från Manchester United och Hernan Crespo från Inter.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM