”Grip är genant för Svennis”

Engelsk media till attack efter hans uttalande i tv

1 av 2 | Foto: AP
skandalmatchen Toppmatchen mellan Manchester United och Arsenal i söndags urartade. Tord Grip kommenterade händelserna i svensk tv och sa bland annat att engelska domare showar för kamerorna. Det uttalandet har fått engelsk media att kritisera honom.
FOTBOLL

LONDON

Samtidigt får Tord Grip kritik för sina uttalanden om domarinsatsen.

Arsenal riskerar att få sex spelare avstängda efter söndagens storbråk. I dag väntas det engelska fotbollförbundet meddela hur långa straff som kan väntas.

Sex spelare och tränare Arsene Wenger - så många kan komma att straffas i Arsenal efter jättebråket i samband med söndagens match mot Manchester United. Det är ett nytt, mindre roligt rekord, som Arsenal slår.

Aldrig tidigare har ett lag i Premier League riskerat att få så många spelare straffade på en och samma gång.

FA-bossen Mark Palios säger att man inte kommer att se genom fingrarna när straffen ska delas ut.

- Det här är oacceptabelt beteende, säger han.

Paoios lovar att gransknings-processen snabbt ska bli klar.

FA har sedan matchen granskat de olika situationerna om och om igen.

- Vi måste arbeta så snabbt som rättvisan tillåter och ge de rätta bestraffningarna, säger Palios.

Riskerar miljonböter

De spelare i Arsenal som riskerar avstängningar är, utöver Patrick Vieira som fick rött kort ; Martin Keown, Ray Parlour, Jens Lehmann, Ashley Cole och Lauren. Dessutom riskerar Arsene Wenger straff för sina uttalanden.

Klubben riskerar dessutom böter på motsvarande fyra miljoner kronor för att "inte ha haft kontroll på sina spelare". Fredrik Ljungberg har nämnts som en av de spelare som riskerar avstängning. Men enligt brittiska medier är det Manchester Uniteds Gary Neville som ska ha tagit strypgrepp på Ljungberg och därmed riskera straff.

Hur långa straff spelarna får bedöms individuellt, men det är upp till tre matchers avstängning.

Samtidigt väntar Sol Campbell på att få sin dom från Comunity Shield-matchen i augusti mot Manchester United.

Med så många spelare borta lär Arsenal få stora problem i både liga och Champions Leauge och Arsenal uppges redan nu förbereda överklaganden och förhalningar.

"Straffen en gåva"

Samtidigt får Englands biträdande förbundskapten Tord Grip i dag skarp kritik i brittiska medier.

Grip kommenterade matchen i svensk tv och sa att domare Steve Bennett hade stor skuld till bråket. Grips sa att "straffen är en gåva, inget tvivel om det". Han sa också att engelska domare "showar för kamerorna". Ord som får Mirror, Daily Star och andra tidningar att skriva att Grips uttalanden är genanta för Sven-Göran Eriksson och för FA.

Jennifer Wegerup