Överfallet på Freddie

Brutalt nedsparkad: Han missar matchen i Champions League

FOTBOLL

LONDON

Fredrik Ljungberg är skadad igen.

Den svenske mittfältsstjärnan skadade vristen i matchen mot Newcastle i går kväll.

Han missar nu tisdagens match i Champions League mot Lokomotivo Moskva.

Foto: PRESSENS BILD
kapad Ljungberg rycker längs högerkanten, Newcastles Laurent Robert försöker bryta men missar totalt.

Han fick förra säsongen till stor del förstörd av skador. Nu är Fredrik Ljungberg skadad igen. Exakt hur allvarligt visste Arsenals läkare inte i går kväll.

- Ljungberg kan vad det verkar nu inte spela på tisdag, säger Arsenals tränare Arsene Wenger.

Han hade redan gjort tre byten när "Freddie" fick smällen i 65:e minuten. Laurent Robert satte in en tackling bakifrån och Ljungberg visade genast tecken på att ha fått mer än en vanlig småsmäll.

10 man - i 20 minuter

Efter det blev svensken mest åskådare och fick halta omkring så gott det gick. En kvart tidigare hade Ljungberg hade haft chansen att göra 2-1, men skjutit i stolpen.

- Freddie kunde inte spela de sista tjugo minuterna och att spela tio man mot ett vasst Newcastle är inte lätt, sa Thierry Henry efteråt till Sky Sports.

Han berömde både Ljungbergs och lagets kämpainsats. Det gjorde även Arsene Wenger.

- När de gjorde 2-2 kände jag att det kunde bli svårt för oss eftersom vi inte hade någon Ljungberg, men sedan gjorde vi 3-2. Vi stod upp och tog utmaningen med bara tio man.

Arsenal har de senaste fem dagarna varit fotbollsvärldens mest utskällda lag efter skandalbråket mot Manchester United. Klubben hotas av böter på flera miljoner och sex spelare riskerar avstängningar. I går fick laget sin revansch.

På frågan om det var skönt att tysta kritikerna svarade Henry:

- Folk gillar att snacka, men vi var bara här för att spela. Det var skönt att vinna och det var skönt att sätta straffen.

Hjälte: Henry

Henry blev matchvinnare när han med tio minuter kvar gjorde 3-2 på straff. Han missade senast, mot Inter. Ändå visade han inga nerver när han lätt lyfte bollen mitt i mål efter att Shay Given slängt sig.

- Jag visste bara att jag måste slå den, det kändes som något jag måste göra, säger Henry.

Arsenal hade före hans avgörande mål två gånger lett matchen genom ytterligare ett mål av Henry och sedan Gilberto Silva. Men Newcastle kämpade sig tillbaka i matchen, först vid 1-1 av Laurent Robert. och sedan vid 2-2 av Olivier Bernard.

- Det här är en tung kväll för oss, säger Bobby Robson, Newcastles tränare, som inte tyckte att Arsenal skulle fått straff.

Newcastle har fortfarande inte en enda seger.

För Arsenal var skadorna på Ljungberg och även Ashley Cole och Patrick Vieira, som båda två också skadade sig, smolk i glädjebägaren. Enligt Wenger missar Ljungberg definitivt tisdagens match i Moskva, medan Vieira och Cole är frågetecken.

Ljungbergs alla skador - höft, axel och fötter...

Arsenal

Newcastle

Jennifer Wegerup