Syndabockens sköna revansch

van Nistelrooy tystade kritikerna - med ett hat-trick

FOTBOLL

Syndabock efter straffmissen mot Arsenal.

I går kom Ruud van Nistelrooys revansch: tre mål och planens dominant när United krossade Leicester med 4-1 på bortaplan.

Foto: SCANPIX
Ruud van Nistelrooy.

I förra helgens supermatch mellan Manchester United och Arsenal missade holländaren en straff på övertid. Då blev han hånad av Arsenalspelarna. I dag är det ingen som hånar Ruud van Nistelrooy.

För i matchen mot Leicester visade holländaren att han är en av världens främsta anfallsspelare. Tre mål på 52 minuter innebar Super-Ruuds femte hat-trick i Unitedtröjan.

"Högsta klass"

- Det var verkligen en prestation av högsta klass. van Nistelrooys namn kommer alltid att finnas med i tidningarna för att han är en fantastisk spelare, säger Manchester Uniteds manager Alex Ferguson till AP.

Lagkaptenen Roy Keane slog in ledningsmålet efter 14 minuter. Sedan började van Nistelrooys show.

15:e minuten: Paul Scholes misslyckade distansskott blev en perfekt framspelning till van Nistelrooy som lurade vid straffområdesgränsen. Fri med målvakten placerade han enkelt in 2-0.

Lurar i straffområdet

45:e minuten: En djupledsboll från Rio Ferdinand hittade van Nistelrooy som elegant tog ned bollen i fart. Sedan vände han ut och in på Frank Sinclair i Leicester innan han vräkte upp bollen i nättaket. 3-0 och matchen var definitivt avgjord.

52:a minuten: Inbytte Eric Djemba-Djemba passade till van Nistelrooy med fri yta på högerkanten. Anfallsstjärnan avancerade och rullade in 4-0 förbi en utrusande Ian Walker i Leicestermålet.

Efter det målet slog United av på takten. Ferguson började redan tänka på den kommande Champions League-matchen mot Stuttgart - både Ryan Giggs och Paul Scholes blev utbytta tidigt för att sparas tills dess.

Holländarens femte hat-trick i United

Stefan Persson