Svennis mardröm: Beckham skadad

Tvingas vila - osäker på spel mot Turkiet

FOTBOLL

LONDON

Sven-Göran Eriksson har fått problem inför Englands kommande ödesmatch.

David Beckham är skadad och vet inte om han kan vara med mot Turkiet den 11 oktober.

- Jag vet faktiskt inte, säger den engelske lagkaptenen.

Foto: GETTY IMAGES
AJ, AJ, AJ En ond fot kan tvinga David Beckham att stå över ödesmatchen mot Turkiet.

David Beckham har inlett säsongen i sitt nya lag, Real Madrid, strålande.

Men mitt i hans högform kommer nu en ny fotskada. En skada som gör att Beckham med största säkerhet missar Real Madrids Champions League-match på onsdag mot Porto.

- Det är svårt att säga, det gör ont just nu. Vi får vänta och se, sa Beckham i går till brittisk och spansk press.

Det var lördagskvällens sena möte mot Valencia som blev en olycksmatch för Beckham och Real Madrid. Valencia vann med 2-0 och den engelske stjärnmittfältaren skadade sin högra fot. Beckham fastnade med dobbarna vid en frispark och landade fel på högerfoten. Han spelade klart matchen, men fick efter den allt mer ont. I går hade han så ont att han inte kunde vara med på träningen, och undersöktes av klubbens läkare.

Inflammerad fot

28-årige Beckham har en slags inflammation i höger fotsula. Han behöver sjukgymnastik, men framför allt vila. Hur lång den vilan måste bli vet varken Beckham eller Real Madrids medicinska experter.

- Jag är inte säker på om jag är i form till onsdagens match. Läkarna och jag får bestämma det, säger Beckham.

Han haltade när han mötte pressen efter träningen och svarade på frågor om hur länge han blir borta. Spanjoerna oroar sig för Champions League och ligamatcherna. Engelsmännen för den avgörande matchen mot Turkiet.

"Fler viktiga matcher"

- Jag vet faktiskt inte, svarade "Becks" på frågan om han är spelklar till EM-kvalmatchen i Istanbul den 11 oktober och tillade:

- Turkiet-matchen är två veckor framåt i tiden. Vi har många viktiga matcher innan dess. Jag oroar mig för dem först och för Turkiet sedan.

För förbundskapten Svennis var hans lagkaptens skada det sämsta som kunde hända. Beckham spelar en central roll i Svennis England och förbundskaptenen vill inte ens tänka sig att möta Turkiet borta utan sin nyckelspelare.

Beckhams skada är i dag huvudnyheterna på alla engelska tidningars sportsidor.

Efter matchen mot Valencia låg Beckham vaken hela natten. För att han hade ont, men också för att han hade svårt att slappna av. Enligt den 28-årige mittfältaren är det förklaringen till att han setts ute sent på nattklubbar i Madrid. Han har svårt att sova efter matcher och kan lika gärna gå ut i nattlivet.

Svårt att varva ner

- Jag sover alltid dåligt när jag spelat eftersom jag har så svårt att varva ner. I lördags natt (efter matchen mot Valencia) somnade jag inte förrän sex på morgonen.

Jennifer Wegerup