Premier League chockat

17-årig flicka anmäler sju spelare för gruppvåldtäkt

FOTBOLL

LONDON

Sju spelare i Premier League anklagas för gruppvåldtäkt.

En 17-årig flicka har anmält spelarna varav flera sägs vara kända namn.

Om de skulle dömas som skyldiga riskerar de långa fängelsestraff.

The Sun och Daily Express i dag.

Våldtäkten ska ha ägt rum i helgen på femstjärniga hotellet Grosvenor House, på Park Lane i London. Där ska vissa av de sju spelarna, enligt flickan, ha våldtagit henne, medan andra utnyttjade henne sexuellt.

Hon ska ha träffat en av spelarna på ett uteställe i West End och följt med honom till lyxhotellet. Flickan säger att hon gick med frivilligt och ville ha sex med spelaren. Sedan ska han dock ha bjudit in sju andra spelare på rummet, som alla ska ha tvingats sig på henne.

Välkända spelare

De sju spelar i samma klubb, medan den förste spelaren tillhör ett annat lag.

- Vi kan bekräfta att Londons Metropolitan Police mottagit en anmälan om gruppvåldtäkt från en 17-årig kvinna, säger en talesman för Scotland Yard till Daily Mail.

Scotland Yards Westminister Sapphire Unit utreder nu fallet. Misstankarna gäller våldtäkt och sexuellt utnyttjande.

Enligt The Times kommer polisen att studera bandupptagningar från övervakningskameror från hotellet. Polis har spärrat av hotellrummet som genomsökts av rättsmedicinska experter. 17-åringen har genomgått en gynekologisk undersökning och erbjudits hiv-test. Hon förhörs av kvinnliga poliser och sägs vara mycket uppriven.

En landslagsman

Minst en av de misstänkta spelar i landslaget. Enligt Daily Mail säger han sig ha alibi.

- Han skulle aldrig göra något sådant här, säger hans mamma till tidningen i dag.

Ingen av de berörda spelarna eller dess klubbar ville i går kommentera fallet. Stämningen på träningsanläggningen var spänd, enligt pressen. FA sägs vara mycket oroat över anklagelserna.

Följande Premier League-lag spelade i London i helgen: Arsenal, Newcastle, Chelsea, Aston Villa, Charlton och Liverpool. I både Arsenal och Aston Villa spelar svenskar.

De misstänkta, ännu oidentifierade fotbollsspelarna, kommer att tas in för förhör.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM