Titta, vi är tillbaka!

Rami: Jag hade ett leende på läpparna

1 av 2 | Foto: Foto: AP
Rami Shaaban gjorde i går sin första match, med Arsenals b-lag, sedan den 24/12 förra året då han i en närkamp på träning bröt benet på två ställen. Rehabiliteringen har varit lång och mödosam, med specialträning i London, Sverige och på privatklinik i Egypten.
FOTBOLL

Olikheterna är slående. Ändå delar härjade föredettingen Paul Gascoigne och svenske framtidsmannen Rami Shaaban samma känsla - glädjen över att vara tillbaka på fotbollsplanen.

- Jag hade ett leende på läpparna hela matchen, säger Rami Shaaban.

I går var Rami Shaaban tillbaka i Arsenals målvaktsdräkt. Dessvärre blev det förlust med reservlaget, 0-2.

För lite mer än tio månader sedan bröt Shaaban benet. Det skedde på träning på julafton. Sedan dess har han varit sjukskriven och genomfört tråkig rehabilitering. Nu kan han äntligen spela fotboll igen.

Comebacken skedde med Arsenals reservlag mot Watford.

- Matchen började väl inte jättebra. Vi släppte in två bollar den första kvarten och vi hade inte mycket framåt. Men det gör inget. Jag hade ett leende på läpparna hela matchen och njöt av att vara tillbaka, säger Rami Shaaban, som kunde kosta på sig att vara en god förlorare.

Oroligt på målvaktsfronten

För Shaaban var matchen ett kvitto på att han är beredd för nya och större uppgifter. Kroppen är frisk och det som saknas är matchträning.

- Andretränaren Pat Rice var på matchen. Han kommer att rapportera till Arsene Wenger som tar beslut var jag ska spela kommande tiden. Vi har match i morgon kväll mot Kiev i Champions League. Där blir jag med stor sannolikhet inte med. Men i helgen möter vi Tottenham hemma och jag är beredd om jag blir uttagen, säger Rami.

Arsenal har oroligt på målvaktsfronten. Jens Lehmann är förstemålvakt, men han har inte imponerat. Stuart Taylor är långtidsskadad och andremålvakten Graham Stuck har inte spelat en Premier League-match med Arsenal.

För andra gången på en knapp vecka visade fotbollsvraket Paul Gascoigne upp sig i Wolverhamptons B-lag. Det blev förlust mot West Bromwich. Men resultaten hade högst sekundär betydelse.

Redan till helgen kan nämligen större uppgifter vänta - comeback i Premier League.

Tomas Ros, Magnus Helander

ARTIKELN HANDLAR OM