United gav Liverpool smärtsam förlust

Två poäng mellan tre lag i Premier League

FOTBOLL

Manchester United och Chelsea vann - segrar som spetsar toppstriden i Premier League.

Nu skiljer endast två poäng mellan storklubbarna Arsenal, United och Chelsea.

På Anfield Road åkte hemmalaget Liverpool på en smärtsam förlust mot topprivalen Manchester United. Efter en mållös första halvlek gav Ryan Giggs United ledningen i den 59:e minuten när yttermittfältarens hårt skruvade inlägg från högerkanten svepte förbi Ruud van Nistelrooy och en rad Liverpool-försvarare i straffområdet in i mål till 0-1.

Tio minuter senare ökade samme Giggs på till 0-2 efter att kallt ha snappat upp ett förlupet inlägg och tryckt dit bollen via Liverpool-målvakten Jerzy Dudek.

Harry Kewells reducering i den 76:e minuten gav Liverpool hopp, men forceringen på slutet räckte inte ända fram. På United-bänken bokförde sir Alex Ferguson tre poäng som förde upp Manchester till en tätposition endast två poäng bakom serieledande Arsenal. Efter tolv omgångar toppar Arsenal serien med 30 poäng, Chelsea har 29 och Manchester United 28.

Ferguson förlängning?

Kanske underlättade segern i United-managerns förhandlingar med klubbledningen om en förlängning av kontraktet - engelsk press rapporterar att Ferguson nu är nära att nå ett avtal som gör honom till boss för United-klubben åtminstone till 2007.

- Vi har haft en god diskussion och är inte långt ifrån varandra. Det kan bli klart i nästa vecka, säger Ferguson till soccernet.com.

Målkalas av Chelsea

Storsatsande Chelsea behövde 42 minuter på sig för att spela bort Newcastle hemma på Stamford Bridge där 41 332 åskådare såg hemmalaget bjuda upp till en ordentlig målfest i första halvlek:

* 1-0 i 24:e minuten. Högerbacken Glen Johnson kom högt upp i banan och tryckte dit ledningsbollen i nättaket.

* 2-0 i den 39:e. Hernan Crespo stod rätt i straffområdet, satte dit en bredsida och styrde in Damien Duffs hårda skott.

* 3-0 i den 42:a. Newcastles Andrew O'Brien rev och slet i Adrian Mutu, Chelsea-spelaren föll, O'Brien visades ut och domaren pekade på straffpunkten. Frank Lampard klev fram och slog en hård boll precis under Shay Given.

Matchen var vunnen redan i paus och mot slutet av andra halvlek rann Chelsea i väg till en 5-0-seger via sena mål av Damien Duff (4-0 i 78:e minuten) och Eidur Gudjohnsen (5-0 i 84:e).

Bottenlaget Leicester tog sin tredje seger för säsongen när laget skrällvann borta mot Manchester City. Jordan Stewart sköt 1-0 i den 12:e minuten och i andra halvlek ordnade Paul Dickov (2-0 på straff i 53:e minuten) och Marcus Bent (3-0 i 58:e minuten) 3-0-segern.

TT